12.5 C
Vaslui
sâmbătă, 30 mai, 2020

Ordonanța militară nr.6. Vela: Carantină totală în municipiul Suceava și o serie de comune limitrofe

“Este o situație complexă care trebuie analizată la nivelul întregii țări dar și punctual pe județele care înregistrează situații dificile”, a declarat ministrul de interne. Marcel Vela spune că, în urma discuțiilor în cadrul Comitetului Special pentru Situații de Urgență, s-a decis ca – prin oug 6 – să se instituie carantinarea municipiului Suceava și a unor comune limitrofe. Se va crea și o zonă de protecție.

Loading...

1. Carantinarea municipiului și a zonei limitrofe cu opt comune.

2. Zonă de protecție în jurul zonei carantinate

3. în zona carantinată e permisă intrarea și ieșirea pentru transporturi de mărfuri.

4. Ministerul transporturilor și operatorii din transportul feroviar nu vțnd bilete pentru zona carantinată

Secretarul de stat Bogdan Despescu a prezentat ordonanța militară numărul 5 privind prevenirea COVID 19.

1. Se prelungește suspedarea zborurilor spre Spania și din Spania, spre și din Italia, pentru alte 14 zile. Zborurile umanitare, pentru servicii medicale de urgență și de marfă nu intră sub incidența restricției.

2. Persoanele vinovate de părăsirea carantinei reiau carantinarea pentru alte 14 zile și achită cheltuielile dar răspund și penal. Cei izolați, care nu respectă condițiile de izolare, intră 14 zile în carantină și plătesc amendă.

Secretarul de stat Raed Arafat a adus și el precizări cu privire la internarea pacienților cu COVID 19. El a insistat că nu forțează spitalele să preia cazurile ci insistă pe necesitatea soluționării de urgență a cazurilor grave care au asociată și infecția cu COVID.

În privința ultimelor decese raportate, Raed Arafat, a precizat că, din 2109 confirmate național, 593 sunt în Suceava. De aceea va fi nevoie de măsuri suplimentare în zonă. “Este o situație complexă care trebuie analizată la nivelul întregii țări dar și punctual pe județele care înregistrează situații dificile”, a declarat și ministerul de interne. Marcel Vela spune că, în urma discuțiilor în cadrul Comitetului Special pentru Situații de Urgență, s-a decis ca – prin oug 6 – să se instituie carantinarea municipiului Suceava și a unor comune limitrofe. Se va crea și o zonă de protecție.

Este o situație complexă care trebuie analizată la nivelul întregii țări dar și punctual pe județele care înregistrează situații dificile”, a declarat ministrul de interne. Marcel Vela spune că, în urma discuțiilor în cadrul Comitetului Special pentru Situații de Urgență, s-a decis ca – prin oug 6 – să se instituie carantinarea municipiului Suceava și a unor comune limitrofe. Se va crea și o zonă de protecție.

Sursa: http://www.vremeanoua.ro/ordonan%c8%9ba-militara-nr-6-vela-carantina-totala-in-municipiul-suceava-%c8%99i-o-serie-de-comune-limitrofe

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media

11,107FaniÎmi place
204CititoriConectați-vă

Robo Știri

Pandemia de Covid-19 în mâinile ministrului Nelu Tătaru

De-a lungul vieţii omenirea s-a confruntat cu tot felul de pandemii, crize politice și evenimente neprevăzute, mai mult sau mai puțin periculoase,...

Dumitru Buzatu, un soi de Gică Contra, şef peste moşie!

Preşedintele CJ, Dumitru Buzatu, ne demonstrează încă o dată că a pierdut lupta cu realitatea, logica şi moralitatea convocând pe 13 Aprilie,...

Primăria Vaslui – ÎN ATENȚIA AGENȚILOR ECONOMICI CARE DESFĂȘOARĂ ACTIVITĂȚI DE COMERȚ

În conformitate cu prevederile Ordonanţei Militare nr. 3/24.03.2020 privind măsurile de prevenire a COVID-19, persoanelor peste 65 de ani le este permisă ieșirea din domiciliu...