Secretarul de stat Tudor Polak este alãturi de cei 2.700 de vasluieni trecuti în somaj tehnic

0

SIMPLIFICARE… Vesti bune pentru sute de firme din judetul Vaslui, speriate de scãderea vânzãrilor si puse în situatia de a trimite în somaj tehnic un mare numãr de angajati, pe perioada crizei coronavirus. Guvernul României, prin Ordonantã de Urgentã, va simplifica astãzi procedura prin care se pot obtine indemnizatiile pentru angajatii cu contractele de muncã suspendate din cauza epidemiei de Covid-19. „Aceastã mãsurã vine atât în sprijinul angajatorilor, cât mai ales al angajatilor nevoiti sã intre, în perioada stãrii de urgentã, în somaj tehnic. Statul român va contribui la cheltuielile aferente indemnizatiilor pentru angajati, scutind angajatorii de un efort financiar care ar provoca un dezechilibru economic greu de stabilizat ulterior. Prevenind, astfel, ca orice angajat sã rãmânã fãrã venituri într-o perioadã atât de plinã de încercãri”, spune vasluianul Tudor Polak, secretar de stat în Ministerul Muncii si Protectiei Sociale.

Loading...

Din data de 10 martie si pânã în prezent, spune oficialul de la Ministerul Muncii, în jur de 2.700 de contracte de muncã au fost suspendate în judetul Vaslui, mii de familii care au mare nevoie de ajutorul statului. „Aceste 2.700 de persoane vor beneficia de tot sprijinul Guvernului, care le va oferi suportul financiar de care este nevoie pentru a trece cu bine prin situatia fãrã precedent cu care ne confruntãm. Ne asumãm nevoile oamenilor si rãmânem, în orice situatie, pilonul de sprijin al cetãtenilor români. Vã încurajez, încã o datã, sã mã contactati pentru orice informatie. Vã stau la dispozitie si vã ofer întregul meu sprijin pentru a putea beneficia de somajul tehnic, pentru ca fiecare român sã poatã rãmâne, în sigurantã, acasã. Sãnãtatea si siguranta cetãtenilor este tot ce conteazã în aceastã crizã, pe care sperãm sã o depãsim cât mai curând, prin responsabilitate, competentã si implicare! Va fi bine!”, este mesajul pe care tânãrul secretar de stat îl lanseazã cãtre cetãtenii judetului Vaslui.

Sursa: http://www.vremeanoua.ro/secretarul-de-stat-tudor-polak-este-alaturi-de-cei-2-700-de-vasluieni-trecuti-in-somaj-tehnic

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.