12.5 C
Vaslui
sâmbătă, 30 mai, 2020

Coronavirus în Vaslui. Primarul comunei Perieni a publicat pe Facebook lista cu persoanele aflate în izolare

Scandal uriaş în judeţul Vaslui. Primarul comunei Perieni, Alexandru Iacob, a publicat pe pagina sa de Facebook un tabel cu persoanele aflate în izolare din cauza epidemiei de coronavirus. Poliţiştii au sesizat Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal care urmează să îl ancheteze pe edil.

Loading...

Mesajul publicat de primarul comunei Perieni a stârnit controverse. Unii cetăţeni susţin că edilul a încălcat legea privind protecţia datelor cu caracter personal prin publicarea listei în spaţiul public.

„Tabel nominal cu persoanele aflate în autoizolare în comuna Perieni. Pentru a monitoriza această situaţie, vă rugăm să ne sesizaţi dacă mai sunt persoane care sunt venite recent din afara ţării”, este mesajul care însoţeşte fotografia cu lista postată de primar.

Un număr de 62 de persoane sunt izolate la domiciliu în comuna Perieni din judeţul Vaslui, aşa cum reiese din lista publicată de primar. Lista conţine numele cetăţenilor întorşi din străinătate, data la care au intrat în izolare la domiciliu şi cea la care le expiră această perioadă, fără a cuprinde şi codurile numerice personale.

, prefectul judeţului Vaslui, Mircea Gologan, a declarat că instituţia abilitată să analizeze situaţia şi să ia eventuale măsuri este Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, care poate fi sesizată sau se poate autosesiza în acest caz.

Măsurile luate de Poliţie în cazul primarului din Perieni

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui au sesizat Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal după ce primarul comunei Perieni a publicat pe pagina sa de Facebook un tabel nominal cu persoanele aflate în izolare la domiciliu.

„Referitor la situaţia din comuna Perieni, am sesizat Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, care va lua măsurile legale”, au declarat reprezentanţii IPJ Vaslui.

În urmă cu două săptămâni,

Sursa: http://www.romaniatv.net/coronavirus-in-vaslui-primarul-comunei-perieni-a-publicat-pe-facebook-lista-cu-persoanele-aflate-in-izolare_514282.html

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media

11,107FaniÎmi place
204CititoriConectați-vă

Robo Știri

Pandemia de Covid-19 în mâinile ministrului Nelu Tătaru

De-a lungul vieţii omenirea s-a confruntat cu tot felul de pandemii, crize politice și evenimente neprevăzute, mai mult sau mai puțin periculoase,...

Dumitru Buzatu, un soi de Gică Contra, şef peste moşie!

Preşedintele CJ, Dumitru Buzatu, ne demonstrează încă o dată că a pierdut lupta cu realitatea, logica şi moralitatea convocând pe 13 Aprilie,...

Primăria Vaslui – ÎN ATENȚIA AGENȚILOR ECONOMICI CARE DESFĂȘOARĂ ACTIVITĂȚI DE COMERȚ

În conformitate cu prevederile Ordonanţei Militare nr. 3/24.03.2020 privind măsurile de prevenire a COVID-19, persoanelor peste 65 de ani le este permisă ieșirea din domiciliu...