13.7 C
Vaslui
sâmbătă, 19 septembrie, 2020

Primarii vasluieni, implicați activ în distribuirea produselor de igienă către beneficiari

14,februarie 2020 , 3:10 am

Loading...

Nu mai puțin de 55.937 vasluieni primesc în aceste zile produse de igienă din fondul Uniunii Europene. Acțiunea de repartizare este în grafic, iar în comunitățile unde beneficiarii nu își ridică personal produsele, primarii le împart la locuințele acestora. POAD 2019-2021 prevede două tranșe de repartizare a produselor de igienă și trei tranșe pentru repartizarea produselor alimentare.

Campania de distribuire a produselor de igienă personală din cadrul Programului Operațional de Ajutorare a Persoanelor Defavorizate (POAD) 2019-2021 este în plină desfășurare. În total, la nivelul județului Vaslui primesc produsele de igienă 55.937 persoane. Din grupul de beneficiari fac parte titularii și membrii familiilor care încasează venit minim garantat și titularii și membrii familiilor care primesc alocație pentru sprijinul familiei. Dacă mai rămân pe stoc produse nerepartizate, aceste sunt oferite unor beneficiari aflați pe o listă suplimentară, din care fac parte persoanele cu handicap grav, familiile aflate în situații critice de viață, victime ale violenței domestice, victime ale calamităților naturale etc.

Dumitru Ciomaga, subprefectul județului Vaslui, a precizat că pachetele cu produse au fost distribuite în teritoriu în perioada 22 – 29 ianuarie 2020, de către o firmă care a fost contractată de către Ministerul Fondurilor Europene. Conform prevederilor legale, autoritățile locale au la dispoziție 45 de zile pentru a distribui produsele de igienă beneficiarilor de drept.

În medie, într-o comunitate primesc produsele 300 de persoane. Localitățile cu cei mai mulți beneficiari din județul Vaslui sunt Băcești – 1.190 de persoane, Dragomirești – 1.427 persoane, Pungești – 1.076 persoane.

”Distribuția acestor produse merge foarte bine, dar mai sunt și comune în care repartizarea produselor de igienă se desfășoară mai greu. În aceste localități, primarii împreună cu cei din administrația locală merg și împart produsele la cetățeni acasă” , a precizat Dumitru Ciomaga.

Dintr-un pachet pe care îl primește o persoană fac parte următoarele produse: periuțe de dinți – 5 bucăți, pastă de dinți – 300 mililitri (ml), săpun lichid – 500 ml, șampon copii – 800 – ml, șampon adulți – 500 ml, detergent rufe – 2.700 grame. POAD 2019-2021 prevede două tranșe de repartizare a produselor de igienă și trei tranșe pentru repartizarea produselor alimentare.

Sursa: http://estnews.ro/2020/02/14/primarii-vasluieni-implicati-activ-in-distribuirea-produselor-de-igiena-catre-beneficiari/

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media

11,495FaniÎmi place
224CititoriConectați-vă

Robo Știri

5 locuri tainice de pe planeta Pământ pe care omenirea încă nu le-a cucerit

Puține locuri de pe Pământ au rămas virgine, în special din cauza climatului extrem sau a accesului dificil. Cea mai mare parte...

Pandemia de Covid-19 în mâinile ministrului Nelu Tătaru

De-a lungul vieţii omenirea s-a confruntat cu tot felul de pandemii, crize politice și evenimente neprevăzute, mai mult sau mai puțin periculoase,...

Dumitru Buzatu, un soi de Gică Contra, şef peste moşie!

Preşedintele CJ, Dumitru Buzatu, ne demonstrează încă o dată că a pierdut lupta cu realitatea, logica şi moralitatea convocând pe 13 Aprilie,...