13.7 C
Vaslui
duminică, 20 septembrie, 2020

Modificări la calendarul pentru programul „Euro 200”

De către

Loading...

14 februarie 2020

În acest sens, la finele săptămânii, Ministerul Educației a lansat în dezbatere publică pe pagina proprie de internet un proiect de Hotărâre de Guvern pentru modificarea Normelor metodologice pentru aplicarea Legii nr. 269/2004 privind acordarea unui ajutor financiar în vederea stimulării achiziționării de calculatoare, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1294/2004.

Astfel, dacă în anii anteriori, depunerea cererilor se făcea până pe data de 21 aprilie, potrivit noului calendar, din 2020, cererile vor putea fi depuse până cel târziu pe 17 aprilie. În continuare, anchetele sociale care vor confirma veridicitatea documentelor din dosar vor fi efectuate între 22 aprilie – 14 mai, urmând ca, pe 25 mai, Ministerul Educației să afișeze lista cu beneficiarii. Ulterior, pe 26 mai, lista beneficiarilor va fi afișată în fiecare unitate de învățământ. Între 25 – 29 mai, cei ce nu se regăsesc pe listă vor putea face contestație, iar între 2 – 9 iunie, acestea vor fi soluționate. Lista finală, aprobată prin ordin de ministru, va fi afișată pe portalul Ministerului Educației pe 6 iulie, urmând ca bonurile valorice pentru achiziționarea propriu-zisă a calculatoarelor să fie eliberate între 27 iulie – 14 august. Nu în ultimul rând, beneficiarii bonurilor valorice își vor putea cumpăra calculatorul dorit în perioada 27 iulie – 12 octombrie.

În rest, criteriile au rămas aceleași ca și în anii precedenți. Elevii interesați vor trebui să-și depună dosarele cu cererea tip și celelalte documente cerute chiar la secretariatele unităților în care studiază. Este vorba despre copie legalizată după certificatul de naștere (pentru cei sub 14 ani), copie legalizată după actul de identitate, adeverințe de venit ale membrilor familiei. De asemenea, este obligatorie declarația pe propria răspundere că nici solicitantul și nici alt membru al familiei nu au mai beneficiat de alt ajutor financiar de la stat pentru achiziționarea unui calculator.

Ca și până acum, doritorii vor trebui să anexeze la dosar și o adeverință cu media generală sau, în cazul elevilor din ciclul primar, cu calificativele obținute în anul școlar anterior, dar și una în care învățătorul sau dirigintele să evidențieze numărul de absențe nemotivate adunate de elev în anul școlar anterior. Principala condiție pentru ca tinerii să poată beneficia de acești bani pentru cumpărarea aparaturii este ca venitul brut pe membru de familie să nu depășească 250 lei. Totodată, părinții solicitanților trebuie să asigure că vor achita diferența de la 200 de euro până la întreaga contravaloare a calculatorului.

De menționat că, în 2018, au fost admise în urma anchetelor sociale toate cele 165 de cereri depuse la nivelul județului Vaslui, în timp ce, în 2019, au fost aprobate toate cele 208 cereri depuse.

Sursa: http://www.monitoruldevaslui.ro/2020/02/modificari-la-calendarul-pentru-programul-euro-200/

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media

11,495FaniÎmi place
224CititoriConectați-vă

Robo Știri

5 locuri tainice de pe planeta Pământ pe care omenirea încă nu le-a cucerit

Puține locuri de pe Pământ au rămas virgine, în special din cauza climatului extrem sau a accesului dificil. Cea mai mare parte...

Pandemia de Covid-19 în mâinile ministrului Nelu Tătaru

De-a lungul vieţii omenirea s-a confruntat cu tot felul de pandemii, crize politice și evenimente neprevăzute, mai mult sau mai puțin periculoase,...

Dumitru Buzatu, un soi de Gică Contra, şef peste moşie!

Preşedintele CJ, Dumitru Buzatu, ne demonstrează încă o dată că a pierdut lupta cu realitatea, logica şi moralitatea convocând pe 13 Aprilie,...