13.7 C
Vaslui
duminică, 20 septembrie, 2020

Lucrările la canalizarea menajeră din cartierele Munteni și Podeni, finalizate!

De către

Loading...

14 februarie 2020

Una dintre cele mai așteptate investiții din Bârlad, respectiv extinderea rețelei de canalizare menajeră în Munteni și Podeni, cele mai vechi cartiere din oraș, au demarat în februarie 2017, constructorul care a câștigat licitația fiind SC Instal Service Technology SRL. Potrivit proiectului, termenul de execuție era de 24 de luni, chiar dacă vorbim de aducerea în secolul XXI a 75 de străzi și fundături din cele două cartiere. Dacă, la finele lunii ianuarie, primarul Dumitru Boroș anunța că stadiul lucrărilor executate se află la 98%, iată că, miercuri, 12 februarie, a adus la cunoștința cetățenilor prin intermediul unei conferințe de presă că lucrările sunt gata. Evident, cu o întârziere de 12 luni față de termenul stabilit prin contractul semnat în decembrie 2016.

„A fost terminat proiectul ce vizează extinderea canalizării menajere din cartierele Munteni și Podeni. Este vorba despre un proiect derulat pe buget local (printr-un împrumut bancar contractat în 2014 de la CEC Bank, n.r.), care a însumat 23 kilometri de canalizare, cel mai mare proiect în domeniul canalizării, care a fost executat prin efortul nostru. S-au canalizat 75 de străzi și s-au montat opt stații de pompare a apelor uzate. Sunt discuții și probabil vor mai fi. Pentru că nu am reușit să canalizăm în totalitate cele două cartiere, vom lucra pe buget local și o parte va rămâne de executat în cadrul proiectului «Fazarea Proiectului Reabilitarea sistemului de alimentare cu apă, a sistemului de canalizare și a stațiilor de epurare în aglomerările Vaslui, Bârlad, Huși și Negrești – județul Vaslui»„, a declarat Boroș.

Reamintim că împrumutul contractat de la CEC Bank pentru această investiție a fost de 17.721.329 lei, însă valoarea lucrărilor se ridică la 13.000.000 lei, diferența de 4.721.329 lei fiind folosită pentru alte proiecte. Așa cum a fost stabilit prin contract, investiția viza amenajarea a 22 kilometri de canalizare, 22 kilometri de branșament și șapte stații de pompare a apelor uzate. Odată terminate lucrările, în total, urmează să beneficieze de canalizare peste 2.400 de familii de pe zeci de străzi și fundături din Munteni și Podeni. În cartierul Munteni vorbim de următoarele străzi: Simion Bărnuțiu, 1877, Bistriței, General Cerchez, Cloșca, Fundătura Cloșca, Costache Conache, Miron Costin, Crișan, Decebal, Fundătura Decebal, Iordache Gane, Grigore Ghica, Vasile Goldiș, Grahilor, Horia, Căpitan Grigore Ignat, Învățăturii, Luceafărului, Lunei, Petru Maior, Olteniei, Victor Ion Popa, Puișor, Revoluției, Soarelui, Gheorghe Șincai, Tinereții, Turda, G. G. Ursu și Virtuții.

Străzile din cartierul Podeni prevăzute în acest proiect sunt: Alexandru Beldiman, Bogdan Vodă, Dimitrie Cantemir, Fundătura Dimitrie Cantemir, Alexandru Ioan Cuza, Dunării, Gheorghe Marinescu, Mărășești, Milcov, Soveja, Muncii, Oituz, Anastasie Panu, Păcii, Principatele Unite, Fundătura Principatele Unite, Costache Robu, Dumbrava Roșie, Theodor Rosetti, Rovine, Sănătății, Buridava, Traian, Fundătura Traian 1, Fundătura Traian 2, Fundătura Traian 3, Fundătura Traian 4, Tuchiloaia, Alexandru Vlahuță, Fundătura Alexandru Vlahuță 1, Fundătura Alexandru Vlahuță 2, Fundătura Alexandru Vlahuță 3, Vrancei, Vulturilor, Minerva, Prutului, Mihai Viteazu, Trei Ierarhi, Tutovei, Fundătura Tutovei 1, Fundătura Tutovei 2, Fundătura Tutovei 3.

Canalizare și pe alte străzi și alei

În afară de proiectul inițial, consilierii locali au votat, în 2018, ca și alte fundături și străzi înguste din cele două cartiere să fie canalizate, însă cu bani de la bugetul local. Noile lucrări s-au realizat pe o distanță suplimentară ce însumează aproximativ 2,5 kilometri, lucru care înseamnă că mai mult de 150 de familii vor fi racordate la rețeaua deja existentă. Valoarea lucrărilor suplimentare se ridică la circa 605.000 lei fără TVA și, conform actului adițional la contractul încheiat cu executantul, termenul de finalizare este de 100 de zile.

Străzile, fundăturile și aleile înguste suplimentare ce au fost canalizate în vara 2019 sunt: Alexandru Ioan Cuza (44 m), Alexandru Beldiman (61 m), Fundătura Tutovei (87 m), Iordache Gane (129 m), Principatele Unite (83 m), Traian (75 m), Învățăturii (38 m), Decebal (75 m), Milcov (58 m), Lunei (103 m), Victor Ion Popa (151 m), Bogdan Vodă (67 m), Soveja (82 m), Buridava (170 m), Vrancei (70 m), Rovine (23 m), Oituz (58 m), Grahilor (199 m), Alexandru Vlahuță (imobile 3-15, în curs de măsurare), Costache Robu (în curs de măsurare) și Trei Ierarhi (în curs de măsurare).

Sursa: http://www.monitoruldevaslui.ro/2020/02/lucrarile-la-canalizarea-menajera-din-cartierele-munteni-si-podeni-finalizate/

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media

11,495FaniÎmi place
224CititoriConectați-vă

Robo Știri

5 locuri tainice de pe planeta Pământ pe care omenirea încă nu le-a cucerit

Puține locuri de pe Pământ au rămas virgine, în special din cauza climatului extrem sau a accesului dificil. Cea mai mare parte...

Pandemia de Covid-19 în mâinile ministrului Nelu Tătaru

De-a lungul vieţii omenirea s-a confruntat cu tot felul de pandemii, crize politice și evenimente neprevăzute, mai mult sau mai puțin periculoase,...

Dumitru Buzatu, un soi de Gică Contra, şef peste moşie!

Preşedintele CJ, Dumitru Buzatu, ne demonstrează încă o dată că a pierdut lupta cu realitatea, logica şi moralitatea convocând pe 13 Aprilie,...