Colcăiala din Justiție. Rețeaua de interese ce blochează numirea șefilor de parchete

0

Maria Dima

Loading...

12 februarie 2020

Rețelele de propagandă din presă coordonate de magistrați, oameni din servicii, asociații obscure sau oameni de afaceri, fac totul ca la conducerea marilor parchete din România să ajungă doar cine trebuie, dezvăluie GÂNDUL.RO. Într-un prim episod, publicația online scrie despre cum doi procurori cu legături surprinzătoare se luptă pentru a-și numi Procurorul General al României.

Eliminarea Gabrielei Scutea

Un grup de magistrați mânat de aceleași interese și sprijiniți de jurnaliști de casă, au făcut marți front comun în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) pentru a bloca numirile propuse de ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, și a face pârtie pentru oamenii lor. Reamintim că ieri, CSM a dat aviz negativ Gabrielei Scutea, candidat la șefia Parchetului General, dar și Georgianei Hosu, candidat propus pentru șefia DIICOT, scrie

Avizul negativ, deși consultativ, este, de departe, unul lipsit de legitimitate, pentru că ar avea o motivație halucinantă: ambiția procurorului Horațiu Radu, adjunct la Parchetul General, de a deveni el însuși Procuror General al României. Horațiu Radu (adjunct al Procurorului General al României, delegat de CSM) a fost ajutat în demersul său de Nicolae Solomon (membru CSM) și Bogdan Pîrlog, prim-procuror adjunct al Parchetului Militar. Cei trei procurori s-au poziționat (chiar și public) împotriva Gabrielei Scutea, totul pentru ca CSM să fie convins să dea aviz negativ candidatei Scutea.

Miza numirilor procurorilor șefi la principalele parchete din România este uriașă, iar cei trei procurori s-au întrebuințat serios. Dacă până acum, acțiunile erau dezvoltate cu discreție, prin articole apărute într-o parte a presei sau prin intermediul unor asociații profesionale, în prezent aceștia, cu sprijinul membrilor CSM, nici măcar nu își mai ascund opțiunile.

2 comentarii

e nasol!

zilele astea primavaratice bate un vant ciudat ca „o izmeneala”:

-greva magistratzilor a fost initziata de greva grefierilor,ciudat.

mass-media necinstita nu a realizat asta-pai cine sa-i dea „plicul galben” judecatorului daca nu grefierul?!

ca sa vezi cum lucreaza statul paralel-prin slugi.

nu mai spunem cine e sluga cui.

Colcaiala din cloaca. Slugile se tarasc in noroi. Asta este justitia ciumei galbene. Parca PSD pusese laba pe justitie ca sa-l scape pe Dragnea. Prostii care au crezut asa ceva, isi dau seama, chiar si mai tarziu, cat sunt de prosti?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu

sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Sursa: https://evz.ro/colcaiala-din-justitie-reteaua-de-interese-ce-blocheaza-numirea-sefilor-de-parchete.html

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.