Trei fosti si actuali viceprimari, in cursa pentru functia de primar al Barladului

0

20 ianuarie 2020

Loading...

La jumatatea lunii noiembrie, deputatul Adrian Solomon anunta intr-o conferinta de presa ca, la inceputul acestui an, adica prin ianuarie-februarie, se va declansa „lupta” interna pentru desemnarea candidatului PSD Barlad la fotoliul de primar si ca, pana in martie, se va cunoaste numele acestuia. Parlamentarul spunea ca oricine se poate inscrie, dar ca, in urma unui sondaj in interiorul partidului, candidat al formatiunii va fi desemnat politicianul care se va bucura de cea mai puternica sustinere din partea social-democratilor.

„Daca e sa ne uitam la ceea ce s-a intamplat in 2016, alegerile locale vor fi in jurul datei de 5 iunie. In consecinta, cu 90 de zile inainte, va trebui sa stim si candidatul la functia de primar, pentru ca incepe sa «curga» calendarul alegerilor. Pana la finele lunii martie, vom sti cu siguranta care este candidatul nostru. Vom face un sondaj serios spre sfarsit de ianuarie, inceput de februarie. Pana atunci, oricine din interiorul partidului, si nu numai, este invitat sa-si depuna solicitarea pentru a fi introdus in acel sondaj. In ceea ce priveste opozitia, le sugerez sa stea linistiti, ca vom avea un candidat. Iar acesta trebuie sa fie priceput la administratie, in primul rand, sa nu stea patru ani sa invete. Pentru ca, daca sta patru ani sa invete, cei care pierd sunt cetatenii si orasul”, spunea Solomon in noiembrie anul trecut.

De atunci si pana acum, si-au aratat interesul pentru a intra in sondajul intern nu mai putin de opt membri PSD, iar in cadrul Conferintei Municipale a PSD Barlad, desfasurate pe data de 16 ianuarie, cei prezenti in sala au hotarat prin vot secret numele celor trei aspiranti care vor continua competitia interna pentru desemnarea candidatului la functia de primar al Barladului.

Acestia sunt Roxana Miron Feraru, aflata la primul mandat de consilier local si actualmente viceprimar al orasului, Dorin Apostu, care este consilier local de la localele din 2012 si a fost si viceprimar, timp de un an si cateva luni, si Traian Petcu. Acesta din urma a fost consilier local in mandatul 2008-2012 si timp de cateva luni din urmatorul mandat, dupa care a parasit administratia locala pentru functia de director executiv al Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Vaslui. Timp de patru ani (2009 – 2013, acesta a fost viceprimarul orasului, iar, recent, timp de mai bine de un an a ocupat functia de vicepresedinte, cu rang de subsecretar de stat, al Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor.

Potrivit reprezentantilor PSD Barlad, in urma sondajului extern ce urmeaza sa fie realizat in perioada urmatoare si care va arata de cata notorietate se bucura aspirantii social-democrati la fotoliul de primar, candidatul formatiunii politice va fi desemnat pe data de 15 februarie.

Pana atunci, fara a avea acces la masuratorile interne ale PSD, Dorin Apostu pare sa raspunda cel mai bine criteriilor enuntate de Adrian Solomon: doua mandate pline in CL Barlad, in care a fost unul dintre cei mai activi alesi locali, la care se adauga experienta de viceprimar.

Sursa: http://www.monitoruldevaslui.ro/2020/01/trei-fosti-si-actuali-viceprimari-in-cursa-pentru-functia-de-primar-al-barladului.html

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.