Revenire spectaculoasă în politica vasluiană

0

Dan Marian, fostul președinte al PNL Vaslui, a semnat duminică, 19 ianuarie 2019, adeziunea la ALDE Vaslui. În cadrul unei conferințe de presă, deputatul Daniel Olteanul, președintele ALDE Vaslui, a anunțat „alăturarea domnului Dan Marian la echipa ALDE”, spunând despre acesta că „nu prea mai are nevoie de prezentări”. „Venirea alături de Daniel Olteanu este cea mai bună soluție. ALDE este un partid eminamente liberal”, a spus Marian.

După doi ani și jumătate de la retragerea sa din politică, Dan Marian, fostul deputat și președinte al PNL Vaslui, și-a anunțat adeziunea la ALDE. Motivul renunțării la politică, petrecută în 2016, a fost o anchetă deschisă pe numele său de către DNA. „A fost un moment dificil pentru mine, atât în plan politic, dar și personal. Colegii de partid au pus la cale un plan diabolic de eliminare a mea din viața politică”, a povestit fostul deputat vorbind despre „făcături justițiare”. „Atunci am avut la dispoziție o singură soluție: retragerea din viața politică, retragerea din toate funcțiile deținute în PNL, spre a mă pune la dispoziția organelor judiciare ale statului pentru a fi cercetat. După doi ani și jumătate de la măgăriile făcute de foștii mei colegi în frunte cu Nelu Tătaru acuzațiile au fost devoalate, DNA m-a exonerat de orice acuzație , clasând dosarul sub motivarea că fapta nu a avut loc”, a mai spus Marian.

Între timp, după cum a aflat cu surprindere, Organizația Județeană a PNL Vaslui l-a radiat din calitatea de membru, Marian acuzând pentru aceasta actuala conducere, care are un stil de conducere dictatorial.

„Venirea alături de Daniel Olteanu este cea mai bună soluție. ALDE este un partid eminamente liberal. Călin Popescu-Tăriceanu, un om ale cărui calităţi le cunoaştem cu toţii, a ţinut sus stindardul liberalismulu”, a declarat Dan Marian. „Sunt un om politic cu experiență, crescut pe bâncile liberalismului și nu pot sta deoparte de viața politică vasluiană, să privesc de pe margine cum lucrurile nu se mișcă în județului Vaslui, cum oamenii de calitate bat în retragere”, a mai spus fostul deputat.

Obiectiv principal: al doilea partid din județ

„Am încheiat un an complicat din punct de vedere politic. Deschidem un an și mai complicat, datorită faptului că avem alegeri locale și parlamentare. În urmă cu un an și jumătate, când am preluat conducerea ALDE Vaslui, mi-am autoimpus două obiective: ALDE Vaslui să devină a doua formațiune politică la nivelul județului și să se aflte printre primele cinci organizații la nivel național. Multora li s-a părut un obiectiv prea îndrăzneț, în condițiile în care PSD este prea bine ancorat, iar PNL se află pe un val de popularitate astăzi, dar eu rămân la convingerea că, așa cum am început să lucrăm, alături de oameni, lucrurile au început să se așeze într-un registru foarte bun”, a declarat deputatul Daniel Olteanu, președintele ALDE Vaslui. Alăturarea domnului Dan Marian nu face decât să-mi întărească convingerea că vom reuși să ne realizăm obiectivele în vara acestui an”, a adăugat liderul ALDE Vaslui, care a anunțat că organizația politică pe care o conduce este în prim proces de selectare a candidaților pentru alegerile locale de la mijlocul acestui an.

„Nu intenționăm să desemnăm doar candidați, ci și, pragmatic, să enunțăm programele pe care le structurăm pentru fiecare comunitate. Trebuie să constituim această echipă cu multă decență și multă responsabilitate”, a declarat Olteanu.