„Murgeniul ar putea deveni frumos si curat”

0

Fost comisar de politie, in prezent colonel in rezerva, Danut Cojocaru, presedinte interimar al Organizatiei locale a Partidului Miscarea Populara (PMP) Murgeni, este convins ca localitatea poate avea un viitor frumos si ca, impreuna cu locuitorii din oras si suburbii, cu ambitie si multa munca, poate duce localitatea spre modernizare si dezvoltare. „Trebuie sa schimbam perceptia oamenilor despre acest oras, sa le redam increderea ca merita sa-si doreasca sa traiasca aici, dar pentru asta, este nevoie sa vrem acest lucru, sa ne implicam cu totii! Banul public se poate cheltui cu mai multa atentie, iar Murgeniul ar putea deveni frumos si curat”, este convins Danut Cojocaru.

Loading...

Danut Cojocaru, presedintele interimar al Organizatiei Partidului Miscarea Populara (PMP) din orasul Murgeni, este un om al locului: in Murgeni s-a nascut, a crescut, a invatat si a lucrat, fiind atasat si devotat trup si suflet acestui oras. Educat in spiritul adevarului, si-a completat cunostintele intr-o scoala a Ministerului Afacerilor Interne, a lucrat in municipiile Barlad si Vaslui, apoi, din dorinta de a contribui la bunul mers al lucrurilor in orasul natal, a concurat pentru functia de sef al Politiei orasului Murgeni. Dupa zece ani de activitate in aceasta functie, a dobandit o bogata experienta in actul managerial, fiind la curent cu problemele administratiei locale. Dupa ce cariera de politist s-a sfarsit, a ales sa ramana in Murgeni. Mereu a simtit ca oamenii si orasul reprezinta o prioritate a existentei sale, in mod constient asezand de multe ori problemele personale si familia in plan secundar.

„Am auzit multe pareri, chiar intre concetateni, spunand despre Murgeni ca este oras fara viitor, in care niciodata nu vor fi locuri de munca, strazi asfaltate, nu va exista curatenie si, mai ales, siguranta civica. Este nedrept sa lasam oamenii cu acest sentiment de amaraciune in suflet. Sunt sigur ca merita mai mult si sunt sigur ca pot fi gasite solutii pentru a schimba aceasta parere”, spune Danut Cojocaru, presedintele interimar al Organizatiei PMP din orasul Murgeni.

Pe Danut Cojocaru, fostul comisar de politie, actualul colonel in rezerva, il caracterizeaza seriozitatea, disciplina, respectul fata de cei cu care interactioneaza si spiritul de dreptate si adevar. Simte ca radacinile sale sunt adanc infipte in plaiurile Murgeniului, orasul care, din nefericire, nu beneficiaza de cea mai buna imagine si, implicit, apreciere. Este convins ca, avandu-i alaturi pe toti locuitorii din oras si suburbii, are capacitatea sa faca lucruri bune in Murgeni. Are aceasta convingere pentru ca are daruire si putere de munca.

Cand a candidat pentru functia de sef al Politiei orasului Murgeni a starnit nedumerire in randul unor colegi, care nu reuseau sa inteleaga cum de a renuntat la posibilitatea construirii unei cariere in cadrul Inspectoratului Judetean de Politie sau in cadrul municipiilor din judet, alegand un oras mic, fara orizonturi de dezvoltare, insa cu o rata ridicata a criminalitatii. A stiut insa ca poate contribui, prin prisma atributiilor sale de atunci, la mentinerea echilibrului social atat de necesar unei comunitati.

Experienta profesionala, studiile si viata l-au pregatit pentru o noua misiune. Il ingrijoreaza saracia oamenilor cauzata de lipsa locurilor de munca, nesiguranta batranilor singuri si copiilor lasati in grija bunicilor de catre parinti alungati de nevoi din orasul si tara lor. Il deranjeaza mormanele de deseuri menajere si vegetale care „impodobesc” orasul, il preocupa grija de a aduce acasa tinerii si de a-i mobiliza in activitati civice, care sa refaca legatura dintre oameni si doreste sa existe si in Murgeni si suburbii strazi si drumuri asfaltate, apa, canalizare si gaz metan.

Danut Cojocaru nu a ales sa faca politica pentru a asmuti pe unii oameni impotriva altora, pentru a-si face loc catre primarie. Nu-si propune nici o analiza critica la adresa celor care au condus primaria pana acum, nu doreste sa evidentieze faptele lor bune sau mai putin bune, dar este convins ca un primar trebuie sa fie dedicat intrutotul orasului si oamenilor lui, sa dispuna de capacitatea de a prezenta masuri clare de dezvoltare a orasului, pe multiple planuri: economic, social, cultural, siguranta publica.

„Cunosc multi oameni harnici, prietenosi, frumosi la gand si fapte, care isi duc traiul cu demnitate, asteptand de multi ani sa se indeplineasca promisiunile facute de politicieni. Pe ei si pe toti ceilalti nu i-as minti. Banul public se poate cheltui cu mai multa atentie, iar Murgeniul ar putea deveni frumos si curat. Am putea scoate la lumina valorile morale si spirituale traditionale ale zonei, am putea pregati tinerii nostri pentru profesii care sa se potriveasca capacitatilor si aptitudinilor pe care le au. Trebuie incurajata initiativa antreprenoriala, cautati parteneri care ar fi dispusi sa investeasca in zona noastra, trebuie sa punem in valoare priceperea fiecaruia. Cetatenii trebuie consultati mai mult cu privire la deciziile autoritatilor si trebuie informati in legatura cu distribuirea resurselor bugetare”, a afirmat Danut Cojocaru.

Alaturi de echipa pe care a format-o in Organizatia locala a Partidului Miscarea Populara din orasul Murgeni, impreuna cu cetatenii care sunt interesati de schimbarile profunde pe care le doreste, Danut Cojocaru este convins ca localitatea ar putea urma un drum sigur spre modernizare si dezvoltare.