22.9 C
Vaslui
duminică, 9 august, 2020

Lovitură înainte de Sărbători! Sute de angajații rămân fără prime

Iulia Moise

Loading...

14 decembrie 2019

Majoritatea angajatorilor din judeţul Vaslui nu vor acorda prime de Crăciun salariaţilor sau cuantumul acestora va fi destul de mic.

Deşi aşteptările sunt mari, productivitatea şi forţa de muncă sub necesarul pieţei au descurajat acordarea unor stimulente financiare, altele decât salariul de bază.

Prima de Crăciun, stimulentul financiar așteptat de angajații vasluieni, va fi acordată în puține instituții sau societăți comerciale din județ. Criza de forță de muncă a fost cea care a împiedicat patronii îndeosebi să aibă productivitatea care să le permită acordarea de prime salariaților. Nici în instituțiile publice situația financiară nu permite în cele mai multe cazuri acordarea de prime, salariile mărite solicitând deja bugetul destul de mult.

Acolo unde angajații sunt organizați în sindicate, aceștia vor primi cadouri pentru copii de Crăciun și prime, însă valoarea lor va fi una mică. Sindicatul unei primării vasluiene, de pildă, va acorda prime în valoare de 50 de lei.

„Prima dată era așteptată din partea angajatorului. Neavând această posibilitate angajatorul, sindicatul s-a gândit să facă el acest demers și să acorde un ajutor din partea sindicatului în valoare de 50 de lei. Din păcate, veniturile noastre nu ne permit să acordăm o sumă mai mare, suma aceasta fiind din cotizaţia salariaţilor”, a declarat Constantin Dinu, lider de sindicat:

În medie, spun reprezentanţii mediului de afaceri vasluian, în acest an la nivelul județului Vaslui primele de Crăciun vor fi în jurul sumei de 50 de euro, informează Radio România Actualități.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu

sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Sursa: https://evz.ro/lovitura-inainte-de-sarbatori-sute-de-angajatii-raman-fara-prime.html

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media

11,358FaniÎmi place
219CititoriConectați-vă

Robo Știri

5 locuri tainice de pe planeta Pământ pe care omenirea încă nu le-a cucerit

Puține locuri de pe Pământ au rămas virgine, în special din cauza climatului extrem sau a accesului dificil. Cea mai mare parte...

Pandemia de Covid-19 în mâinile ministrului Nelu Tătaru

De-a lungul vieţii omenirea s-a confruntat cu tot felul de pandemii, crize politice și evenimente neprevăzute, mai mult sau mai puțin periculoase,...

Dumitru Buzatu, un soi de Gică Contra, şef peste moşie!

Preşedintele CJ, Dumitru Buzatu, ne demonstrează încă o dată că a pierdut lupta cu realitatea, logica şi moralitatea convocând pe 13 Aprilie,...