Lovitură înainte de Sărbători! Sute de angajații rămân fără prime

0

Iulia Moise

14 decembrie 2019

Majoritatea angajatorilor din judeţul Vaslui nu vor acorda prime de Crăciun salariaţilor sau cuantumul acestora va fi destul de mic.

Deşi aşteptările sunt mari, productivitatea şi forţa de muncă sub necesarul pieţei au descurajat acordarea unor stimulente financiare, altele decât salariul de bază.

Prima de Crăciun, stimulentul financiar așteptat de angajații vasluieni, va fi acordată în puține instituții sau societăți comerciale din județ. Criza de forță de muncă a fost cea care a împiedicat patronii îndeosebi să aibă productivitatea care să le permită acordarea de prime salariaților. Nici în instituțiile publice situația financiară nu permite în cele mai multe cazuri acordarea de prime, salariile mărite solicitând deja bugetul destul de mult.

Acolo unde angajații sunt organizați în sindicate, aceștia vor primi cadouri pentru copii de Crăciun și prime, însă valoarea lor va fi una mică. Sindicatul unei primării vasluiene, de pildă, va acorda prime în valoare de 50 de lei.

„Prima dată era așteptată din partea angajatorului. Neavând această posibilitate angajatorul, sindicatul s-a gândit să facă el acest demers și să acorde un ajutor din partea sindicatului în valoare de 50 de lei. Din păcate, veniturile noastre nu ne permit să acordăm o sumă mai mare, suma aceasta fiind din cotizaţia salariaţilor”, a declarat Constantin Dinu, lider de sindicat:

În medie, spun reprezentanţii mediului de afaceri vasluian, în acest an la nivelul județului Vaslui primele de Crăciun vor fi în jurul sumei de 50 de euro, informează Radio România Actualități.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu

sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Sursa: https://evz.ro/lovitura-inainte-de-sarbatori-sute-de-angajatii-raman-fara-prime.html

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.