Fonduri europene de zeci de mii de euro pentru deschiderea unei afaceri

0

2 ore ago

Ieri, la Vaslui, a fost lansat proiectul „SuccES – Structuri de creștere a calității economiei sociale”. Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 și se va desfășura în perioada 2 august 2019 – 1 august 2022.

Proiectul se desfășoară în patru regiune ale României: Regiunile Nord-Est (județele Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava și Vaslui), Nord-Vest, Sud-Est și Sud-Muntenia. Organizațiile care implementează proiectul în cele patru regiuni sunt: Asociația „Ascend”, SC. Clemon SRL și Asociația Consensual.

Pot participa la proiect persoanele care doresc să înființeze o întreprindere socială, în mediul urban sau în mediul rural, într-una din cele patru regiuni de dezvoltare în care se implementează proiectul; locuiește în una din cele patru regiuni de dezvoltare în care se implementează proiectul; are minim studii liceale finalizate; limita de vârstă – 64 ani, cu mențiunea că între 18-24 ani doar dacă urmează o formă de învățământ, este angajată sau este șomer înregistrat. Prima etapă a proiectului cuprinde informarea persoanelor interesate asupra conceptului de „economie socială”; selectarea celor 105 participanți la activitățile proiectului; organizarea și derularea programelor de formare pentru înființarea unei întreprinderi sociale; s

electarea celor 25 planuri de afaceri ce vor fi finan

n cadrul proiectului

. Înscrierea participanților la programele de formare

în luna noiembrie 2019 și se face prin completarea unui formular de înscriere postat pe pagina de Facebook a proiectului:

Selectarea celor 25 planuri de afaceri ce vor fi finanțate în cadrul proiectului se va face prin concurs.

Valoarea ajutorului de minimis (subvenție) este următorul: p

ână la 55.000 euro – minimum 2 locuri de muncă create;

55.000 euro

70.000 euro – minimum 3 locuri de muncă create;

70.000 euro și 85.000 euro – minimum 4 locuri de muncă create;

85.000 euro și 100.000 euro – minimum 5 locuri de muncă create.

Pentru a putea beneficia de sprijin, o întreprindere socială nou înființată trebuie să fie formată din minimum cinci persoane, dintre care minimum două persoane trebuie să aibă statut de angajat.

Sursa: http://estnews.ro/2019/12/12/fonduri-europene-de-zeci-de-mii-de-euro-pentru-deschiderea-unei-afaceri/

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.