OFICIAL: Consiliul Judetean Vaslui, obligat sã asigure transportul elevilor

0

IMPLICARE… Ministerul Dezvoltãrii anuntã: „consiliile judetene au obligatia sã organizeze licitatii pentru licentierea transportatorilor ca operatori de servicii publice”

Loading...

ANUNT… Consiliul Judetean Vaslui va trebui sã asigure transportul rutier intrajudetean al elevilor si al altor categorii de persoane care beneficiazã de facilitãti. Guvernul a aprobat proiectul de lege care prevede acest lucru fãrã a fi prezentat în dezbatere publicã sau transparentã decizionalã. Potrivit unui comunicat al Ministerului Dezvoltãrii, operatorii de transport care detin în prezent licente vor avea obligatia, sub sanctiunea retragerii licentei, sã asigure transportul elevilor si al celorlalte categorii de persoane care beneficiazã de facilitãti de transport. De asemenea, consiliile judetene au obligatia ca, pânã la sfârsitul anului 2020, sã organizeze licitatii pentru licentierea transportatorilor ca operatori de servicii publice.

Premierul României, Ludovic Orban, a explicat importanta asigurãrii transportului elevilor: “am primit extrem de multe sesizãri, din partea multor pãrinti, cã multi copii sunt în situatia în care nu pot sã se ducã la scoalã, pentru cã nu li se asigurã transportul decât dacã plãtesc contravaloarea cursei dus-întors pe care trebuie sã o facã. Este vorba de copiii care se duc la scoalã nu în localitatea unde domiciliazã, ci în altã localitate si chiar sunt multe familii care nu pot sã îsi permitã sã suporte acest cost, ba de asemenea mi s-a semnalat, am primit chiar din douã judete, din Iasi si Botosani, cã mijloacele de transport care au licente si care fac cursele nici mãcar nu mai opresc în locurile obisnuite sã ia copiii. Nu putem accepta o astfel de situatie în care sã restrângem accesul la educatie al unor copiii care vor si au dreptul sã învete, sã se ducã la scoalã si va trebui sã solutionãm aceastã problemã. Si aici, dupã cum ati remarcat, profitând de nevoia de a transpune o directivã, de fapt au fost urmãrite interese colaterale, împotriva interesului fundamental al copiilor, de a avea asiguratã decontarea transportului scolar, transportului spre scoala unde învatã”.

Sursa: http://www.vremeanoua.ro/oficial-consiliul-judetean-vaslui-obligat-sa-asigure-transportul-elevilor

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.