Vin banii pentru lemnele saracilor!

0

10 decembrie 2019

Guvernul a deblocat banii necesari platii ajutoarelor de incalzire aferente iernii 2019 – 2020, in total 26 milioane de lei pentru cei circa 123 de mii de beneficiari la nivel national. Asta inseamna ca, in perioada urmatoare, Agentia Judeteana de Plati si Inspectie Social Vaslui va incepe plata banilor necesari achizitionarii de lemne, carbuni sau combustibili petrolieri pentru incalzirea locuintei, persoanelor singure sau familiilor care au depus cerere in acest sens. Cat priveste ajutoarele de incalzire pentru cei ce folosesc in acest scop energia electrica, gaze naturale sau sunt inca bransati la sistemul public de termoficare, sumele vor fi platite direct distribuitorilor, beneficiarii de ajutoare urmand sa plateasca doar diferenta pana la suma totala facturata.

In functie de veniturile medii nete lunare pe membru de familie, compensarea procentuala pentru incalzirea cu lemne, carbuni si combustibili petrolieri este in suma cuprinsa intre 20 lei/lunar, pentru cei cu venituri lunare cuprinse intre 480,1 lei si 750 lei, si 54 lei lunar, pentru cei cu venituri mai mici de 155 lei lunar, banii acordandu-se o singura data, pentru intreaga iarna.

Pana la acest moment, la nivelul judetului Vaslui au fost depuse circa 5.700 de cereri pentru acordarea de ajutoare de incalzire pentru lemne, cu circa o suta mai putin depuse pana la sfarsitul lunii noiembrie a anului trecut. Potentialii beneficiari pot inca depune oricand cerere pentru a beneficia de astfel de ajutoare, cu mentiunea ca ei vor intra in plata incepand cu luna in care au depus cererea. La fel s-a intamplat si in iarna 2018 – 2019, pe parcursul careia au mai fost depuse aproape o mie de astfel de cereri, astfel ca, in ultima luna de plata, erau in plata 6.725 de ajutoare pentru incalzire cu lemne, carbuni si combustibili petrolieri. Mai trebuie spus ca, la nivelul judetului Vaslui, numarul celor care beneficiaza de ajutoare acordate pentru incalzirea locuintelor a scazut constant, in sezonul rece 2018 – 2019, pe langa cei care folosesc incalzire cu lemne fiind acordate alte 127 de ajutoare pentru incalzirea cu energie termica, 1.398 ajutoare pentru incalzirea cu gaze naturale, 271 ajutoare, in cazul celor care au folosit in acest scop energia termica, numarul total fiind de aproape o treime fata de numarul de beneficiari din 2014 si mai putin de o zecime fata de 2010!

Sursa: http://www.monitoruldevaslui.ro/2019/12/vin-banii-pentru-lemnele-saracilor.html

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.