25.3 C
Vaslui
luni, 10 august, 2020

Femeie din Republica Moldova, depistată cu şedere ilegală pe raza judeţului

Poliţiştii de imigrări din Vaslui au depistat o femeie de 42 de ani, din Republica Moldova, care nu a părăsit teritoriul României la expirarea dreptului de şedere. Aceasta a fost sancţionată contravenţional cu avertisment şi îndrumată către structura de imigrări în vederea reglementării dreptului de ședere, în calitate de membru de familie al unui cetățean român.

Loading...

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări al judeţului Vaslui au desfăşurat, la data de 5 decembrie , o acţiune pe linia combaterii şederii ilegale a cetăţenilor străini, pe raza de competenţă.

În cadrul activităţilor întreprinse, pe raza județului Vaslui, poliţiştii de imigrări au depistat, cu şedere ilegală, o femeie în vârstă de 42 ani, din Republica Moldova.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că, aceasta a intrat legal în țară și nu a părăsit teritoriul României la expirarea dreptului de ședere. Întrucât, este membru de familie al unui cetățean român, femeia a fost consiliată și îndrumată să se prezinte la sediul Biroului pentru Imigrări cu documentele necesare în vederea reglementării situației juridice.

Totodată, femeia a fost sancționată contravențional cu avertisment pentru nerespectarea prevederilor OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată.

„Biroul pentru Imigrări al judeţului Vaslui continuă activităţile de prevenire şi combatere a şederii ilegale a străinilor prin organizarea de acţiuni cu forţe proprii sau în cooperare cu instituţiile cu atribuţii în menţinerea unui climat de ordine şi linişte publică în rândul comunităţii noastre, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării dreptului de şedere în România.

De asemenea, invităm solicitanţii să utilizeze aplicaţia on-line de depunere a documentelor, la adresa www.portaligi.mai.gov.ro, pentru reducerea timpului alocat procesării documentelor.

Contăm pe respectul dumneavoastră faţă de legislaţia în domeniul migraţiei şi vă invităm să ne contactaţi pentru orice aspect legat de aplicarea prevederilor legale în domeniu la telefon 0235303454, ori vizitând site-ul public la adresa www.igi.mai.gov.ro2 „, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei mai sus menţionate.

Sursa: http://www.ziaruldevaslui.ro/femeie-din-republica-moldova-depistata-cu-sedere-ilegala-pe-raza-judetului/

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media

11,364FaniÎmi place
219CititoriConectați-vă

Robo Știri

5 locuri tainice de pe planeta Pământ pe care omenirea încă nu le-a cucerit

Puține locuri de pe Pământ au rămas virgine, în special din cauza climatului extrem sau a accesului dificil. Cea mai mare parte...

Pandemia de Covid-19 în mâinile ministrului Nelu Tătaru

De-a lungul vieţii omenirea s-a confruntat cu tot felul de pandemii, crize politice și evenimente neprevăzute, mai mult sau mai puțin periculoase,...

Dumitru Buzatu, un soi de Gică Contra, şef peste moşie!

Preşedintele CJ, Dumitru Buzatu, ne demonstrează încă o dată că a pierdut lupta cu realitatea, logica şi moralitatea convocând pe 13 Aprilie,...