Este absolut incredibil ce se petrece la SC TRANSURB SA

0

Este absolut incredibil ce se petrece la SC TRANSURB SA, mai exact, în urma unui control efectuat de Direcția Regională a Finanțelor Publice (DRGFP) Iași au fost constatate nereguli grave în gestionarea fondurilor publice.
Anul acesta SC TRANSURB SA a primit de la Consiliul Local Vaslui un sprijin financiar în valoare de 960.000 lei, iar conform raportului Finanțelor Publice citez:
„Directorului societăţii Plăcintă Mariana i-au fost acordate drepturi salariale fără a avea încheiat, conform susţinerilor, un contract de muncă sau contract de mandat pentru funcţia de director.
Contractele de mandat nu s-au încheiat cu respectarea OUG 109/2011, actualizată, privind remuneraţiile directorilor si membrilor Consiliului de Administraţie. Astfel, operatorul economic a plătit si înregistrat pe cheltuieli atât indemnizaţiile din contracte de mandat încheiate cu membrii Consiliului de Administraţie al societăţii, cat si salarii aferente contractelor individuale de muncă ale acestora în sumă totală de 173.630 lei”.
Concret vorbind, Consiliul Local Vaslui finanțează din banii contribuabililor Vasluieni drepturile salariale încasat ilegal de conducerea SC TRANSURB SA
Mai mult decât atât, după cum putem sesiza în ultima perioadă, la societatea în cauză există din ce în ce mai multe conflicte de muncă, despre care vom discuta mai pe larg în viitor, dar care demonstrează, fără tăgadă, faptul că actuala conducere a SC TRANSURB SA este incapabilă.
Trebuie să vă spun în încheiere că singurul vinovat pentru întreaga situație creată la SC TRANSURB SA este nimeni altul decât primarul municipiului Vaslui, domnul Vasile Paval.
Este vinovat deoarece legitimează de mai mulți ani conducerea acestei societăți, în speță pe doamna Mariana Plăcintă, deși cunoaște în profunzime toate neregulile care se petrec acolo.
Domnul primar trebuie să își mai asume și din nereușite, iar despre întreaga situație dezastruoasă de la SC TRANSURB SA vom discuta pe larg cât de curând.

Loading...

Tudor Polak,

Președintele Organizației Municipale Vaslui a PNL