Zilele Bibliotecii Județene ”Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui

0

15 minute în urmă

În perioada 6-15 decembrie 2019, vasluienii sunt invitați să participe la Zilele Bibliotecii Județene „Nicolae Milescu Spătarul” , eveniment de o amploare deosebită.

Programul este unul diversificat și cuprinde manifestări pentru toate vârstele și gusturile.

Vineri, 6 decembrie 2019, începând cu ora 10.00, vor avea loc activitățile: „Sfântul Nicolae – ocrotitorul copiilor”, festivitatea de premiere a concursului „Spiridușii lui Moș Crăciun”, recitalul de pian susținut de Corina Răducanu și Eugen Dumitrescu, Duo Art Studio (coordonator Galina Parfeni) – 15.00 și se va încheia cu Seară de carte pentru copii, de la ora 17.30.

Luni, 9 decembrie, are loc „Seducția lecturii” la ora 13.00. Ziua de marți va cuprinde Colocviul profesional „Biblioteca publică, un spațiu activ în comunitate” (ora 9.30) și Concursul „Nicolae Milescu Spătarul – personalitate vasluiană în cultura română” (ora 14.00). Aceleiași personalități îi este dedicată și activitatea de miercuri, ora 11.00, „In memoriam: Nicolae Milescu Spătarul”. De la ora 14.00, va fi susținută o nouă conferință din seria lunară „După-amiezi culturale la Vaslui”, coordonată de prof. univ. dr. Constantin Dram de la Universitatea „Al. I. Cuza” Iași care l-a invitat să conferențieze pe cercetător dr. Liviu Brătescu de la Institutul „A.D. Xenopol” Iași.

Joi, la ora 11.00, în sala de activități, artiștii Mihaela și Cristian Gârlea vor susține microrecitalul „Vocalitatea în jazzul românesc”, iar la Centrul de formare se va desfășura activitatea „În așteptarea sărbătorilor de iarnă: tradiții și obiceiuri”. Ora 14.00 aduce în fața publicului două noutăți. Astfel, vor fi lansate: Scriitori vasluieni semnată de Theodor Codreanu și antologia de literatură pentru copii și tineret Călătorie pe tărâmul visării , realizată de bibliotecari de la Serviciul Informatizare, Informare bibliografică, Prelucrarea și completarea colecțiilor și coordonată de Liliana Moga.

Prietenii bibliotecii sunt invitați să participe vineri, ora 14.00, la „Amiaza cărților junimiste – semnale editoriale”.

Zilele Bibliotecii se vor încheia duminică, 15 decembrie, când iubitorii muzicii sunt așteptați la un recital de pian susținut de elevi de la clasa profesorului Alexandru Ursu (ora 12.00).

„ Zilele Bibliotecii reprezintă o sumă de idei, muncă din partea și rodul colaborării cu alte instituții. Fiind un eveniment de amploare și reprezentativ pentru noi, nu am fi putut să gândim o perioadă mai potrivită de desfășurare decât în preajma zilei de nume a patronului nostru spiritual, Nicolae Milescu Spătarul. Vă invităm să participați la tot ce noi am pregătit cu drag pentru dumneavoastră!”, a declarat Voicu Gelu Bichineț, directorul Bibliotecii Județene.

Sursa: http://actualvs.ro/2019/12/05/zilele-bibliotecii-judetene-nicolae-milescu-spatarul-vaslui/

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.