8.4 C
Vaslui
luni, 21 septembrie, 2020

Elevii Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din Bârlad, încurajați să urmeze o carieră în IT

2 ore ago

Loading...

Întâlnire inedită, la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Bârlad. În urmă cu câteva zile, elevii liceului, de la profilul matematică-informatică, au avut o întâlnire interesantă cu Monica Jiman – Chief Customer Succes Officier Pentalog Europe & Asia și cu Cristian Neghină – Customer Succes Manager Iași. Aceștia au dialogat cu tinerii pe tema carierei în IT, de față fiind și mai mulți profesori ai liceului. Liceenii au fost încurajați să studieze la o facultate de profil din țară și apoi să profeseze în România. Elevii de la Liceul „Mihai Eminescu” au aflat de la distinșii invitați despre oportunitățile și provocările unui job în IT.

Firma Pentalog este unul dintre liderii europeni în domeniul furnizării de produse software și consultanței în IT. Acesta a fost doar începutul unei frumoase colaborări între liceu și firmă, compania oferind posibilitatea ca, în vacanța de vară, liceenii să poată parcurge stagii de formare.

„Elevii au fost foarte interesați de tot ceea ce înseamnă viața unui specialist IT în cadrul unei firme multinaționale. Au înțeles că zona IT-ului este o piață dinamică și competitivă. Desigur, a fost atins și subiectul beneficiilor salariale, concluzionându-se că este mai profitabil pentru un tânăr din IT, dar și pentru țară, ca activitatea acestuia să se desfășoare în România.” , ne-a declarat prof. Veronica Huiban.

Implicarea directorului adjunct al Liceului Teoretic „Mihai Eminescu”, prof. Veronica Huiban, în programul „Academia de Leadership și Management Școlar”, organizat de Asociația pentru Valori în Educație, a facilitat prezența Monicăi Jiman la Bârlad.

„Academia de Leadership și Management Școlar” este primul program de dezvoltare și creștere a abilităților de leadership și management dedicat directorilor care vor să-și îmbunătățească rezultatele educaționale din școală. Veronica Huiban, în calitate de director adjunct al Liceului Teoretic „Mihai Eminescu”, a fost selectată în urma unui proces riguros, fiind înscriși în competiție 300 de candidați. Sunt 40 de directori din țară care participă la acest program, liceul bârlădean fiind singurul din județ care are reprezentare în acest program. Costurile programului sunt acoperite în proporție de 80% de Asociația pentru Valori în Educație.

„Consider că cel mai important lucru este faptul că acest program reprezintă o oportunitate extraordinară pentru școală. Interacțiunea cu mediul de business, cu directori de școli publice și private din țară și străinătate de care am parte înseamnă vizibilitate pentru școala mea, presupune în același timp adaptare la nou, toate acestea având ca scop final modernizarea procesului educațional atât din interior cât și din exterior.” , a mai adăugat Veronica Huiban. (M.N.)

Sursa: http://estnews.ro/2019/12/02/elevii-liceului-teoretic-mihai-eminescu-din-barlad-incurajati-sa-urmeze-o-cariera-in-it/

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media

11,503FaniÎmi place
224CititoriConectați-vă

Robo Știri

5 locuri tainice de pe planeta Pământ pe care omenirea încă nu le-a cucerit

Puține locuri de pe Pământ au rămas virgine, în special din cauza climatului extrem sau a accesului dificil. Cea mai mare parte...

Pandemia de Covid-19 în mâinile ministrului Nelu Tătaru

De-a lungul vieţii omenirea s-a confruntat cu tot felul de pandemii, crize politice și evenimente neprevăzute, mai mult sau mai puțin periculoase,...

Dumitru Buzatu, un soi de Gică Contra, şef peste moşie!

Preşedintele CJ, Dumitru Buzatu, ne demonstrează încă o dată că a pierdut lupta cu realitatea, logica şi moralitatea convocând pe 13 Aprilie,...