Propunere pentru înființarea unui nou traseu de transport public în Bârlad

0

2 ore ago

Este nevoie urgentă să se asigure transportul către centrul orașului pentru copiii care locuiesc în corpurile de locuințe sociale din strada Cpt. Grigore Ignat și al altor copii din zonă care învață la școlile „N. N. Tonitza” și „Principesa Elena Bibescu”.

Deși în caietul de sarcini, în baza căruia a câștigat licitația S. C. Vertrantis, figura obligația respectării unui al cincilea traseu, pentru bârlădenii din strada Cpt. Grigore Ignat și Obor, autobuzele Vertrantis nu ar fi circulat pe acea rută decât foarte puțin. Mai nou, din caietul de sarcini în baza căruia s-a concesionat către SC Unistil serviciul de transport public în Bârlad, a fost scos acest traseu.

Consilierii PSD vor iniția un proiect de hotărâre prin care vor cere înființarea unei linii de transport pe ruta: strada Cpt. Grigore Ignat, Obor, Liceul Tehnologic „Petru Rareș”, Centru, SC Confecții SA, Gară.

O singură zi a circulat Vertrantis pe traseul al cincilea, pe care avea obligația să-l respecte. De ce primarul Boroș nu a urmărit dacă firma Vertrantis se achită de obligațiile din contract? Sunt destui elevi care locuiesc în acea parte de oraș și nu au cu ce să ajungă la școală, merg pe jos până în centrul orașului sau în Munteni, unde învață. Majoritatea sunt din familii sărace. Nemergând la școală, pierd alocația, pentru unele familii fiind singurul venit. Consilierii locali ai PSD vor depune un proiect de hotărâre pentru reînființarea acestui traseu, care a fost scos anul trecut din obligațiile noii firme care se ocupă acum de transportul public de persoane” , a declarat deputatul Adrian Solomon.

Rămâne de văzut dacă acest proiect de hotărâre va fi inclus pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu de săptămâna viitoare, sau pe cea a ședinței ordinare din luna decembrie. (M.N.)

Sursa: http://estnews.ro/2019/11/22/propunere-pentru-infiintarea-unui-nou-traseu-de-transport-public-in-barlad/

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.