Primăria Vaslui: Comunicat de presă

0

Avand in vedere reactiile aparute in ultimele doua zile in mass-media si pe retelele de socializare referitoare la semaforul instalat in municipiul Vaslui la intersectia strazilor Mihail Kogalniceanu, Donici si Nicolae Iorga va facem cunoscut urmatoarele:

Loading...
  • Semaforul a fost instalat urmare a aprobarii de catre Consiliul Local al municipiului Vaslui prin H.C.L. nr. 82/27.06.2019, a Raportului Comisiei de reglementare a circulatiei pe drumurile publice in municipiul Vaslui, comisie infiintata prin Dispozitia Primarului municipiului Vaslui nr. 544/17.10.2018 si a avizului Politiei Rutiere. La punctul 7 al raportului se precizeaza ca masura „Cresterea fluidizarii traficului, dar si a gradului de siguranta al pietonilor prin semaforizarea unor intersectii”, prima dintre acestea fiind mentionata intersectia strazilor Mihail Kogalniceanu, Donici si Nicolae Iorga;
  • Atingerea obiectivelor mentionate mai sus se poate face prin monitorizarea permanenta a situatiei reale din trafic, atat in orele de varf, cat si in celelalte intervale de timp si prin luarea masurilor corective necesare, in special cele referitoare la ajustarea si optimizarea timpilor de functionare ai semaforului pe diferite faze ale acestuia, actiune care este in curs de desfasurare.

Mentionam faptul ca, urmare a unor masuri deja luate, primele efecte pozitive au inceput sa apara, astfel incat, incepand cu data de vineri, 22 noiembrie 2019 circulatia in zona s-a imbunatatit considerabil.

Ne cerem scuze pentru eventualul disconfort creat si va asiguram ca se vor depune toate eforturile necesare pentru atingerea obiectivelor acestei masuri.