14 C
Vaslui
duminică, 12 iulie, 2020

Polițiștii vasluieni, instruiți cum să acționeze în cazurile de urgență

56 de minute în urmă

Loading...

Polițiștii vasluieni au fost instruiţi de către medicii din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Vaslui cu privire la acordarea primului ajutor, în baza parteneriatului dintre Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vaslui şi Serviciul Judeţean de Ambulanţă Vaslui.

Polițiști vasluieni din cadrul structurilor de ordine publică, poliţie rutieră şi investigaţii criminale ale Poliției Municipiului Vaslui precum şi ale secţiilor de poliţie rurală arondate, au fost invitații Serviciului Judeţean de Ambulanţă Vaslui, care i-au instruit în tehnici şi modalităţi de acordare a primului ajutor.

Poliţiştii sunt de multe ori primii prezenţi la locul producerii unor incidente, aceştia având obligaţia morală de a acorda primul ajutor victimelor, până la momentul sosirii personalului medical.

Aceste activităţi sunt organizate în scopul completării pregătirii profesionale a personalului, tematica cursurilor fiind adaptată nevoilor profesionale ale poliţiştilor.

Cursanţii au fost informați cu privire la acordarea primului-ajutor în caz de resuscitare cardio-pulmonară la adulţi, copii, sugari şi nou-născuţi fiind, de asemenea, prezentate modalități de intervenție în caz de sufocare, epilepsie, hemoragie, respectiv în cazul accidentelor soldate cu persoane rănite.

Au fost efectuate manevre demonstrative pe manechine și s-a explicat modalitatea de utilizare a unui defibrilator automat sau semi-automat extern.

Activităţile de instruire vor continua în perioada următoare şi vor include toţi poliţiştii din cadrul structurilor operative ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui.

Sursa: http://actualvs.ro/2019/11/21/politistii-invatati-cum-sa-actioneze-in-cazurile-de-urgenta/

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media

11,222FaniÎmi place
212CititoriConectați-vă

Robo Știri

5 locuri tainice de pe planeta Pământ pe care omenirea încă nu le-a cucerit

Puține locuri de pe Pământ au rămas virgine, în special din cauza climatului extrem sau a accesului dificil. Cea mai mare parte...

Pandemia de Covid-19 în mâinile ministrului Nelu Tătaru

De-a lungul vieţii omenirea s-a confruntat cu tot felul de pandemii, crize politice și evenimente neprevăzute, mai mult sau mai puțin periculoase,...

Dumitru Buzatu, un soi de Gică Contra, şef peste moşie!

Preşedintele CJ, Dumitru Buzatu, ne demonstrează încă o dată că a pierdut lupta cu realitatea, logica şi moralitatea convocând pe 13 Aprilie,...