Comunicat de presă – IPJ Vaslui

0

2019-11-21 17:24:46

POLIŢIŞTII VASLUIENI URMEAZĂ CURSURI DE PRIM AJUTOR

Poliţiştii vasluieni sunt instruiţi de către medicii din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Vaslui cu privire la acordarea primului ajutor, în baza parteneriatului dintre Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vaslui şi Serviciul Judeţean de Ambulanţă Vaslui.

Astăzi, 21 noiembrie a.c., 30 de poliţişti vasluieni din cadrul structurilor de ordine publică, poliţie rutieră şi investigaţii criminale ale Poliţiei Municipiului Vaslui precum şi ale secţiilor de poliţie rurală arondate, au fost invitaţii Serviciului Judeţean de Ambulanţă Vaslui, care i-au instruit în tehnici şi modalităţi de acordare a primului ajutor.

Poliţiştii sunt de multe ori primii prezenţi la locul producerii unor incidente, aceştia având obligaţia morală de a acorda primul ajutor victimelor, până la momentul sosirii personalului medical.

Aceste activităţi sunt organizate în scopul completării pregătirii profesionale a personalului, tematica cursurilor fiind adaptată nevoilor profesionale ale poliţiştilor.

Cursanţii au fost informaţi cu privire la acordarea primului-ajutor în caz de resuscitare cardio-pulmonară la adulţi, copii, sugari şi nou-născuţi fiind, de asemenea, prezentate modalităţi de intervenţie în caz de sufocare, epilepsie, hemoragie, respectiv în cazul accidentelor soldate cu persoane rănite.

Au fost efectuate manevre demonstrative pe manechine şi s-a explicat modalitatea de utilizare a unui defibrilator automat sau semi-automat extern.

Activităţile de instruire vor continua în perioada următoare şi vor include toţi poliţiştii din cadrul structurilor operative ale

Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui.

Sursa: https://www.agerpres.ro/stiri/2019/11/21/comunicat-de-presa-ipj-vaslui–407050

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.