29.2 C
Vaslui
luni, 10 august, 2020

A murit copilul de 3 ani care a ars de viu in casa. Familia nu are bani sa il inmormanteze

cu 19 minute in urma

Loading...

noiembrie 21, 2019

Copilul din comuna vasluiană Ibănești, care a fost la un pas să ardă de viu în casă, a decedat într-un sputal din București. Hainele puse la uscat de mama sa, pe sobă, au luat foc şi au căzut peste el în pat, în timp ce dormea. Băieţelul s-a chinuit aproape o săptămână având arsuri pe 75% din suprafaţa corpului.

Băiatul dormea şi era singur în casă. Familia nu are bani să aducă acasă trupul copilului care se află la morga Spitalului de Arși din capitală. Comunitatea locală este șocată de vestea primită și a anunțat că va ajuta familia să aducă acasă trupul băiețelului si, tot împreună, îl vor înmormanta pe copil.

Copilul plimbat între spitale până să primească ajutor

Cazul băiețelului de 3 ani, din Vaslui, care a suferit arsuri foarte grave, într-un incendiu, readuce în discuție situația centrelor pentru acești pacienți.

După ce a fost îngrijit la spitalul din Bârlad, copilul a fost transferat la Iași, apoi la spitalul Grigore Alexandrescu, din Capitală. Din păcate, medicii sunt rezervați, având în vedere, că rănile sunt pe 70 la sută din suprafața corpului.

Băieţelul a fost surprins de incendiu chiar în casa bunicului. Focul a pornit de la soba.

Petrache Pricop, bunicul copilului: „ Când am intrat, am deschis uşa, era foc mare, fum. Copilul era la geam, plângea, am spart geamurile, ne-au mai ajutat vecinii. Acum e dus la Bucureşti”

Pacientul a ajuns la Spitalul Bârlad, de unde medicii au solicitat transferul către Grigore Alexandrescu din Capitală. Avea însă nevoie de operaţii rapide pentru a nu-şi pierde braţele, aşa că a fost dus mai întâi la spitalul din Iaşi.

Diana Cimpoeșu, medic-sef SMURD Iaşi, purtător de cuvânt Spitalul Sfântul Spiridon Iaşi: „Starea lui era critică şi din cauza ischemiei acute care putea apărea la ambele braţe, intervenţia chirurugicala pentru aceasta complicaţie trebuia făcută rapid. De aceea, am adus copilul în timpul cel mai scurt la pediatrie Iași”

Tamara Roșu-Solange, purtător de cuvânt Spitalul de Copii Sf. Maria Iaşi: „S-a decis internarea în blocul operator, iar echipa de gardă de la chirurgie pediatrică a rezolvat acest caz, o intervenţie chirurgicală de etapă, toaleta chirurgicală primară, excizia unor leziuni”

Din cauza vremii nefavorabile elicopterele nu au putut fi ridicate de la sol, aşa că a doua zi a fost adus în capitala cu o ambulanţă SMURD.

La spitalul Grigore Alexandrescu, băieţelul de 3 ani a fost internat direct în secţia de terapie intensivă. Medici vorbesc de arsuri extrem de grave şi insuficienta multiplă de organe. Prin urmare, sunt rezervaţi în privinţa şanselor de supravietuire”.

România are doar 23 de paturi pentru adulți mari arși

În faţa acestui caz, medicii atrag atenţia că România are 23 de pături pentru adulţii mari arşi, însă niciun centru special pentru copii.

Tamara Roșu-Solange, purtător de cuvânt Spitalul de Copii Sf. Maria Iaşi: „La nivelul spitalului Sf. Maria Iaşi există doar compartiment de arşi cu 10 paturi şi conform protocolului naţional existent, acest caz nu se încadrează în patologia care poate fi tratată la noi”

Cele mai grave cazuri sunt tratate la secţia de la Grigore Alexandrescu, unde ar trebui să fie construit un centru special cu bani de la Banca Mondială. Dar nu se ştie când vor demara lucrările.

Dragoș Pieptu, medic primar chirurgie plastică: „ În orice ţară civilizată se face un calcul epidemiologic, se ştie câţi adulţi sau copii arşi sunt în ţara respectivă, se fac calcule pe 10 ani, se vede necesarul de paturi de arşi şi se stabileşte, de exemplu, că avem nevoie de 25 de paturi arşi pentru copii şi apoi se face repartiţia pe ţara. Nu se plimba pacientul ars în nicio ţară din lume, pacientul ars este dus în cel mai scurt timp în centrul care îi dă asistența necesară”

În cazul copilului din Vaslui a fost deschis un dosar penal în rem pentru ucidere din culpă.

Sursa: https://stiriest.ro/2019/11/21/a-murit-copil-de-3-ani-care-a-ars-de-viu-in-casa-familia-nu-are-bani-sa-il-inmormanteze/

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media

11,364FaniÎmi place
219CititoriConectați-vă

Robo Știri

5 locuri tainice de pe planeta Pământ pe care omenirea încă nu le-a cucerit

Puține locuri de pe Pământ au rămas virgine, în special din cauza climatului extrem sau a accesului dificil. Cea mai mare parte...

Pandemia de Covid-19 în mâinile ministrului Nelu Tătaru

De-a lungul vieţii omenirea s-a confruntat cu tot felul de pandemii, crize politice și evenimente neprevăzute, mai mult sau mai puțin periculoase,...

Dumitru Buzatu, un soi de Gică Contra, şef peste moşie!

Preşedintele CJ, Dumitru Buzatu, ne demonstrează încă o dată că a pierdut lupta cu realitatea, logica şi moralitatea convocând pe 13 Aprilie,...