18.3 C
Vaslui
sâmbătă, 8 august, 2020

Măsuri de impact luate de Primăria Huși, pentru atragerea de investiții și forță de muncă

2 ore ago

Loading...

Susținerea mediului de afaceri este o prioritate pentru Primăria Huși. Astfel, firmele care au datorii restante la bugetul local scapă de penalități, dacă își achită obligațiile fiscale. Pentru atragerea de capital și stabilizarea forței de muncă în zonă, municipalitatea acordă gratuit terenuri pentru realizarea de investiții, precum și scutirea de la plata impozitelor locale pentru mai mulți ani.

Primăria Huși acordă o serie de facilități fiscale agenților economici care au restanțe la plata obligațiilor fiscale la bugetul local pe 2019 sau din anii anteriori.

Este pentru prima dată când municipalitate

ă astfel de înlesniri fiscale firmelor private.

„Până acum am acordat facilități doar persoanelor fizice, dar în acest an am considerat că și agenții economici trebuie ajutați. Din anumite cauze, firmele nu pot să își achite la zi taxele și impozitele la bugetul local, deoarece au de acordat salarii la un anumit număr de salariați sau fac investiții. De aceea am zis să le creem această facilitate, care a fost aprobată în Consiliul Local. Astfel am dat posibilitatea diminuării taxelor de penalități și dobânzilor care se punea pentru întârzierea la plată a impozitelor locale” , a spus Ioan Ciupilan, primarul municipiului Huși.

Primăria Huși este avantajată de această măsură, în condițiile în care își va încasa veniturile prevăzute și execuția bugetară nu se va realiza pe cifre ireale. La rândul lor, oamenii de afaceri pot economisi anumite sume de bani ce pot fi utilizate pentru alte activități din cadrul firmei.

„Prin această măsură fiscală protejăm și locurile de muncă, încercăm să atragem forță de muncă pe piața locală. În Moldova s-au făcut puține investiții pentru locuri de muncă. A nu se confunda că nu au fost investiții în infrastructură, sistemele de apă și canalizare, școli sau spitale. Dar în alte locuri de muncă în afara construcțiilor s-a investit foarte puțin. Acest lucru a dus la migrarea forței de muncă către zone din Banat, Cluj sau Uniunea Europeană unde, de ce să nu recunoaștem, salariile sunt mai atrăgătoare” , a mai spus Iona Ciupilan.

Pe lângă anularea penalităților și dobânzilor pentru firmele care își achită la bugetul local taxele și impozitele restante, Primăria Huși mai acordă și alte avantaje potențialilor investitori. Societățile comerciale care își deschid afaceri pe raza municipiului primesc gratuit terenuri pentru investiții, precum și scutirea la plata taxelor și impozitelor pentru o perioadă de până la patru ani.

„Facem toate eforturile pentru a atrage investitori în zona noastră și a menține forța de muncă. Noi avem acum proiecte de modernizare a orașului, dar pentru cine modernizăm?” , a mai spus Ciupilan.

Sursa: http://estnews.ro/2019/11/18/masuri-de-impact-luate-de-primaria-husi-pentru-atragerea-de-investitii-si-forta-de-munca/

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media

11,351FaniÎmi place
219CititoriConectați-vă

Robo Știri

5 locuri tainice de pe planeta Pământ pe care omenirea încă nu le-a cucerit

Puține locuri de pe Pământ au rămas virgine, în special din cauza climatului extrem sau a accesului dificil. Cea mai mare parte...

Pandemia de Covid-19 în mâinile ministrului Nelu Tătaru

De-a lungul vieţii omenirea s-a confruntat cu tot felul de pandemii, crize politice și evenimente neprevăzute, mai mult sau mai puțin periculoase,...

Dumitru Buzatu, un soi de Gică Contra, şef peste moşie!

Preşedintele CJ, Dumitru Buzatu, ne demonstrează încă o dată că a pierdut lupta cu realitatea, logica şi moralitatea convocând pe 13 Aprilie,...