22.9 C
Vaslui
duminică, 9 august, 2020

Apicultorii vasluieni trebuie să își verifice conturile în această săptămână!

2 ore ago

Loading...

În următoarele zile, cei 498 apicultori din județul Vaslui care au depus cereri pentru a primi sprijin financiar în urma pierderilor provocate de condițiile meteo nefaborabile își vor primi banii.

Gigel Crudu, directorul Direcției pentru Agricultură Județeană (DAJ) Vaslui, a precizat că săptămâna trecută a făcut o solicitare la Ministerul Agriculturii, pentru virarea sumelor destinate apicultorilor.

Instituția noastră va primi banii aferenți schemei de ajutor de minimis, sume pe care le vom transfera în conturile apicultorilor. Estimăm că în perioada imediat următoare se vor face aceste plăți.

Valoarea sprijinului financiar este de 20 lei/ familia de albine

” , a spus Gigel Crudu.

Banii vor fi acordați prin schema de sprijin

„Ajutor de minimis pentru compensarea efectelor fenomenelor hidrometeorologice nefavorabile manifestate în perioada martie – mai 2019 asupra sectorului apicol”.

Apicultorii care au depus dosarele pentru obținerea ajutorului de minimis reprezintă

63 % dintr-un total de 793 persoane, înscrise în baza de date gestionată de către Oficiul Județean de Zootehnie Vaslui.

Cererile vizează sprijinul financiar pentru un număr de 48.432 familii de albine, dintr-un total de 64.463 familii de albine înregistrate pe raza județului Vaslui.

Suma totală eligibilă destinată apicultorilor în vederea compensării efectelor fenomenelor hidrometeorologice nefavorabile este în valoare de 968.640 lei.

Județul Vaslui se află în primele două locuri la nivel național în ceea ce privește producția de miere de albine. Anual, de la cele aproximativ 60.000 de familii de albine existente în județ se recoltează în jur de 1.200 tone de miere. În prezent, în județ activează 6.500 de apicultori, iar anual mai intră în acest sector de activitate câteva zeci de persoane.

Sursa: http://estnews.ro/2019/11/18/apicultorii-vasluieni-trebuie-sa-isi-verifice-conturile-in-aceasta-saptamana/

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media

11,359FaniÎmi place
219CititoriConectați-vă

Robo Știri

5 locuri tainice de pe planeta Pământ pe care omenirea încă nu le-a cucerit

Puține locuri de pe Pământ au rămas virgine, în special din cauza climatului extrem sau a accesului dificil. Cea mai mare parte...

Pandemia de Covid-19 în mâinile ministrului Nelu Tătaru

De-a lungul vieţii omenirea s-a confruntat cu tot felul de pandemii, crize politice și evenimente neprevăzute, mai mult sau mai puțin periculoase,...

Dumitru Buzatu, un soi de Gică Contra, şef peste moşie!

Preşedintele CJ, Dumitru Buzatu, ne demonstrează încă o dată că a pierdut lupta cu realitatea, logica şi moralitatea convocând pe 13 Aprilie,...