22.9 C
Vaslui
duminică, 9 august, 2020

PS Ignatie: “ Vă îndemn să avem grijă de toţi cei care sunt în suferinţă sau singuri“

cu 19 minute in urma

Loading...

noiembrie 11, 2019

Preasfinţitul Părinte Ignatie, Episcopul Huşilor, a oficiat, în seara zilei de sâmbătă, 9 noiembrie 2019, Taina Sfântului Maslu, în Parohia Ortodoxă Română „Sfântul Paisie de la Neamţ” din Liverpool, Marea Britanie. Slujba a făcut parte din programul liturgic prilejuit de hramul parohiei.

La final, Părintele Episcop Ignatie, explicând pasajul evanghelic ce relatează întâlnirea vameşului Zaheu cu Domnul Hristos, a insistat asupra schimbării ce trebuie să se producă în viaţa omului în urma întâlnirii cu Dumnezeu:

„În urma întâlnirii cu Hristos, întreaga viaţă a lui Zaheu s-a schimbat.

Rostul venirii noastre la Biserică este ca, pe măsura vieţii noastre duhovniceşti, să-L întâlnim pe Dumnezeu, iar în urma acestei întâlniri să simţim că în sufletul nostru a avut loc o schimbare, o transformare.

Zaheu, după ce L-a văzut pe Dumnezeu, i-a promis că nu se va întoarce la păcatele pe care le-a făcut şi, mai mult, că va răscumpăra aceste păcate.

Orice întâlnire cu Dumnezeu trebuie să aibă drept consecinţă firească schimbarea vieţii noastre.

Este foarte important să ne propunem ca atunci când intrăm în Biserică, să Îi spunem Domnului să ne ajute să ne schimbăm, să putem lăsa la o parte zgura păcatelor.

În urma întâlnirii cu Dumnezeu, totul este posibil”.

Totodată, Preasfinţia Sa a vorbit despre nevoia de rugăciune şi de atenţie pe care o au cei aflaţi în suferinţă:

„Este foarte multă suferinţă în lume, sunt foarte multe drame. Sunt foarte mulţi oameni singuri, părăsiţi şi săraci. Ei au nevoie de dragostea şi rugăciunea noastră.

Noi credem că unui om sărac, care poate nu are ce să pună pe masă, este mult mai esenţial să îi dăm cele materiale decât să ne facem vreme să stăm de vorbă cu sufletul lui. Să vedem ce este în spatele acelei suferinţe pe care o poartă.

Nu ne facem, din păcate, vreme. Toţi suntem grăbiţi, ne vedem numai de problemele noastre şi nu ne mai facem răgazul de a intra puţin în sufletul omului pe care nimeni poate nu-l mai întreabă nimic.

Cel mai greu este să suporţi suferinţa şi neiubirea din partea semenilor.

Vă îndemn să avem mare grijă de toţi cei care sunt în suferinţă sau singuri.

Dacă nu avem vreme să stăm de vorbă cu ei, măcar să ne rugăm pentru ei şi să îndreptăm un gând bun către Dumnezeu, pentru ei”.

De asemenea, Preasfinţia Sa a mulţumit părintelui paroh Florin Voinea pentru invitaţie şi a remarcat prezenţa multor credincioşi de care a fost legat, din punct de vedere spiritual, în timpul misiunii pastorale în Diaspora, şi pe care i-a asigurat că au rămas prezenţi în rugăciunile sale.

Părintele Episcop Ignatie a oficiat, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Iosif, şi Sfânta Liturghie din ziua hramului sfântului locaş.

Sursa: https://stiriest.ro/2019/11/11/ps-ignatie-va-indemn-sa-avem-grija-de-toti-cei-care-sunt-in-suferinta-sau-singuri/

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media

11,359FaniÎmi place
219CititoriConectați-vă

Robo Știri

5 locuri tainice de pe planeta Pământ pe care omenirea încă nu le-a cucerit

Puține locuri de pe Pământ au rămas virgine, în special din cauza climatului extrem sau a accesului dificil. Cea mai mare parte...

Pandemia de Covid-19 în mâinile ministrului Nelu Tătaru

De-a lungul vieţii omenirea s-a confruntat cu tot felul de pandemii, crize politice și evenimente neprevăzute, mai mult sau mai puțin periculoase,...

Dumitru Buzatu, un soi de Gică Contra, şef peste moşie!

Preşedintele CJ, Dumitru Buzatu, ne demonstrează încă o dată că a pierdut lupta cu realitatea, logica şi moralitatea convocând pe 13 Aprilie,...