Un viitor curat – Dreptul la un mediu sanatos pentru vasluieni

0

24 octombrie 2019

Problematica mediului ocupa un spatiu din ce in ce mai larg pe agenda publica din Romania. Am devenit constienti de faptul ca protejarea mediului inseamna o calitate a vietii mai ridicata pentru noi.

Loading...

Relatarile recente din presa ne-au aratat o imagine brutala a modului in care se fac defrisarile ilegale de paduri. Padurarii isi risca viata incercand sa ii opreasca pe cei care vor sa taie ilegal copaci.

In judetul Vaslui, problematica poluarii este intalnita in aspectele mai cotidiene ale vietii. Majoritatea primariilor din judet nu au implementat inca sisteme prin care sa se colecteze selectiv deseurile, ca mai apoi acestea sa poata fi reciclate. Cetatenii au surprins, deseori, in imagini, o realitate dura: puncte de colectare unde deseurile nu au mai fost colectate de zile intregi.

Aerul irespirabil este de asemenea o problema in judetul Vaslui, in special in municipiile si orasele judetului. Lipsa alternativelor de ocolire a localitatilor face ca majoritatea traficului greu sa treaca direct prin oras. Astfel, cetatenii respira noxele emise de sutele de masini care ar fi putut ocoli orasul, daca ar fi avut o alternativa.

In primul rand, Dan Barna lupta pentru ca taierile ilegale de lemn sa fie oprite! Lemnul este o resurs? strategic? iar padurile fac obiectul securitatii nationale a Romaniei, prin urmare combaterea fenomenului taierilor ilegale va fi tratat? cu prioritate in CSAT.

Protectia mediului reprezinta, in egal? masur?, o diminuare a coruptiei. In jurul resurselor naturale se vehiculeaz?? sume uriase care alimenteaz?? coruptia, sute de milioane de euro anual. Protejand mediul se reduc substantial sursele de coruptie, cum sunt exploatarea ilegala lemnului, retrocedarile ilegale de paduri sau tranzactiile obscure cu certificate verzi.

Judetul Vaslui are dreptul la un mediu sanatos. Aerul pe care il respiram, aerul pe care il respira si il vor respira copiii si nepotii nostri, este puternic afectat de masurile pe care le implementam acum.

Nu putem astepta inca 5 ani!

Printr-un vot pentru Dan Barna, candidatul USR PLUS, vasluienii pot contribui direct la protejarea mediului si imbunatatirea calitatii vietii.

Sursa: http://www.monitoruldevaslui.ro/2019/10/un-viitor-curat-dreptul-la-un-mediu-sanatos-pentru-vasluieni.html

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.