PS Ignatie: „Scoala ar trebui sa fie locul in care nu este nevoie sa institutionalizam valorile in care noi credem, ci locul in care transmitem valori”!

0

24 octombrie 2019

Evenimentul ce a incununat eforturile de restaurare a localului scolii din Gara Banca s-a bucurat de participarea Parintelui Episcop Ignatie al Husilor, a inspectorului scolar general Gabriela Placinta, a primarului comunei Banca, Vasile Vanatoru, a Violetei Hancu, primarul comunei Manta, raionul Cahul, din Basarabia, localitate infratita cu comuna Banca, a directorului Doinita Grigore, precum si a cadrelor didactice si a elevilor din aceasta scoala. Dupa slujba de sfintire, Ierarhul Husilor s-a adresat profesorilor despre care a mentionat ca „se ostenesc si pun din experienta lor, din dragostea si sensibilitatea lor, in educatia copiilor”.

Loading...

„ Scoala ar trebui sa fie locul in care nu este nevoie sa institutionalizam valorile in care noi credem, ci locul in care transmitem valori. Este un foarte mare adevar ca, din pacate, formalizam foarte mult actul educational, iar copiii nu-i mai simt pe profesori ca fiind cei care reusesc sa transmita un flux de daruire , de formare intelectuala si spirituala. Sunt foarte multi pedagogi consacrati care au constatat ca scoala de astazi pune foarte mare accent pe transmiterea unor simple informatii, fara sa fie implicata in formarea concreta, spirituala, a copiilor. Sunt copii foarte inteligenti, care reusesc sa isi asume competente in anumite domenii, insa ramane sub semnul indoielii caracterul lor. Una dintre preocuparile majore ale fiecarui dascal este sa formeze oameni de caracter. Oameni care sa stie ce inseamna demnitatea si rectitudinea morala. Nu este o constatare noua ca poti sa ai in fata ta un om extrem de inteligent, competent in domeniul in care s-a pregatit, dar daca nu este un om de caracter este foarte greu sa interactionezi, sa comunici cu el, foarte greu te poti bucura de experienta pe care el a acumulat-o. Sa avem foarte mare grija de sufletele acestor copii! Sfantul Ioan Gura de Aur ii avertiza pe parinti ca ei se implica in educatia copiilor, insa este neglijata educatia sufletului, a inimii fiecarui copil”.

La final, Parintele Episcop Ignatie l-a felicitat pe primarul Vasile Vanatoru pentru investitia facuta in educatia copiilor si a multumit tuturor celor care se preocupa de viitorul acestora.

Sursa: http://www.monitoruldevaslui.ro/2019/10/ps-ignatie-scoala-ar-trebui-sa-fie-locul-in-care-nu-este-nevoie-sa-institutionalizam-valorile-in-care-noi-credem-ci-locul-in-care-transmitem-valori.html

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.