Fost ministru de externe si ambasador, lansare de carte la Barlad

0

21 octombrie 2019

Pe 17 octombrie, Teatrul „Victor Ion Popa” Barlad a gazduit conferinta semestriala cu toti preotii din Episcopia Husilor, sustinuta de cunoscutul teolog, diplomat si scriitor Teodor Baconschi, de asemenea fost ambasador al Romaniei in Portugalia si in Franta si fost ministru de externe. Manifestarea a fost urmata de lansarea ultimei sale aparitii editoriale – „Averea bunei educatii”. Cele doua evenimente s-au desfasurat cu binecuvantarea si in prezenta Preasfintitului Parinte Episcop Ignatie. Conferinta a fost precedata de Sfanta Liturghie, oficiata in Biserica „Sfantul Spiridon” din Barlad. Cu acest prilej, Ierarhul Husilor a oferit, in semn de pretuire, domnului ambasador Teodor Baconschi, Crucea Episcopiei Husilor.

Loading...

Preasfintitul Parinte Ignatie a caracterizat volumul ” Averea bunei educatii ” drept un „adevarat manual pentru parinti”: „ Este absolut esential sa avem la i ndem a na aceasta carte. Educatia este cea mai frumoasa investitie a fiecarui parinte. Ii intrebam pe tinerii intalniti i n Diaspora: ce ati adus cu voi de acasa? Ati adus ceea ce au asezat parintii vostri i n voi – educatia, cinstea si credinta. Le avem i n noi si le purtam i n lumea larga. Cartea este exceptionala, o recomand cu foarte mare drag! Multumim domnului Teodor Baconschi pentru misiunea inteligenta pe care o face. Avem nevoie de oameni care sa raspunda inteligent c a nd cineva este i n contrast cu ceea ce noi credem. Marturisirea este i ntotdeauna eleganta, plina de noblete si, desigur, la acelasi nivel de intensitate i n ceea ce priveste raspunsurile pe care trebuie sa le dam”.

Volumul „Averea bunei educatii” a fost prezentata succint de parintele consilier cultural Cosmin Gubernat, care a descris-o drept „un « manual» contemporan de educatie crestina, un extraordinar instrument misionar pe care domnul Teodor Baconschi il pune la indemana inclusiv preotilor, lans a nd i n spatiul public un model de educatie care se pliaza foarte bine pe valorile crestine. Lucrarea este profunda, reala si antrenanta si datorita faptului ca cititorul are siguranta ca afirmatiile autorului sunt probate de experienta practica, si nu sunt doar rodul unei abile folosiri de argumente teoretice”.

La final, a avut loc o sesiune de autografe, cei prezenti la manifestare avand posibilitatea sa interactioneze direct cu autorul.

Sursa: http://www.monitoruldevaslui.ro/2019/10/fost-ministru-de-externe-si-ambasador-lansare-de-carte-la-barlad.html

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.