REZIDENŢIAT 2019 ar putea fi amânat din nou. “Fără un ministru al Educaţiei, data de 8 decembrie nu va putea fi respectată”

0

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, nu exclude o nouă amânare a examenului de Rezidenţiat 2019. Pintea a explicat că fără numirea unui ministru al Educaţiei este posibil ca examenul de REZIDENŢIAT 2019 să nu aibă loc nici în data de 8 decembrie.

“Este greu să spun dacă va avea loc pe 8 decembrie. Propunerea noastră pentru 8 decembrie rămâne valabilă. Vom vedea ce se întâmplă pe scena politică. Dacă nu vom avea un ministru al Educaţiei, data de 8 decembrie nu va putea fi respectată. Un secretar de stat al Educaţiei poate semna doar dacă ar fi împuternicit, ori cel care l-ar putea împuternici, adică ministrul, nu există. Legislaţia este foarte clară”, a declarat Sorina Pintea, într-o conferinţă de presă la Iaşi.

Loading...

“Am pus data limită 8 decembrie pentru desfăşurarea concursului, astfel încât cel târziu pe 14 ianuarie să poată fi angajaţi şi să beneficieze de salariu”, a mai spus Sorina Pintea, explicând că rezidenţiatul trebuie organizat în trimestrul patru al fiecărui an, altfel se încalcă legea.

“O soluţie ar fi adoptarea unei legi în Parlament, dar asta înseamnă vot în Senat, Camera Deputaţilor, comisii, apoi plen. Ar trebui să se facă de urgenţă. În Parlament cred că este deja târziu. Dar nu este târziu ca un preşedinte să ia o decizie şi să numească ministru la Educaţie”, a spus Sorina Pintea. …

Sursa: http://www.vremeanoua.ro/rezidentiat-2019-ar-putea-fi-amanat-din-nou-fara-un-ministru-al-educatiei-data-de-8-decembrie-nu-va-putea-fi-respectata

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.