17.9 C
Vaslui
sâmbătă, 6 iunie, 2020

Mircea Diaconu: Eu nu am nicio doctrină şi de aceea am îndrăznit să candidez la prezidenţiale

16 oct 2019 / 15:12

Loading...

Candidatul independent la alegerile prezidenţiale, Mircea Diaconu, a declarat, miercuri, cu ocazia unei întâlniri cu alegătorii la Vaslui, că este cu adevărat independent, deşi este susţinut de partide politice.

El a afirmat că din 2014 de când a candidat pentru Parlamentul European, a activat numai ca independent, exersând acest statut într-un grup politic şi într-o lume politică, scrie Agepres.

„Cred şi bănuiesc că am acte să pun pe masă, că sunt singurul care e independent cu acte. (…) Un independent nu trebuie să fie un paria. Un independent este o specie care poate să fie şi trebuie să fie extrem de interesată de subiectele de tip politic, civic, dar care nu este încazarmată într-o doctrină. Despre asta e vorba şi statutul meu exact acesta este. Eu nu am nicio doctrină şi de aceea am îndrăznit să candidez la prezidenţiale. Teoretic şi constituţional nu trebuie să aibă nicio doctrină un preşedinte, nu e partizan – deci fără doctrină, nu e politic – deci fără partid. Acesta sunt eu în clipa asta, iar ceilalţi nu sunt. Exact asta nu sunt. Sunt grupuri de partid cu preşedintele lor, care participă la alegeri”, a declarat Mircea Diaconu.

El a precizat că este susţinut de anumite partide şi că are nevoie de acest sprijin doar din punct de vedere logistic, deoarece „independentul pur în România, cu legile noastre, este sortit eşecului”.

Mircea Diaconu a subliniat că viaţa politică a României este caracterizată de violenţă şi că preşedintele nu îşi exercită, aşa cum ar trebui, rolul de arbitru.

„Acum, situaţia specifică României este dezarmantă pentru că războiul, violenţa între părţi au ajuns la maxim şi în clipa în care una dintre aceste părţi aflate în alegerile prezidenţiale cu partidul său câştigă aceste alegeri, (…) de mâine începe războiul cu cealaltă parte. Vedeţi bine ce-i în Parlament acum, exact în sensul acesta: al ruperii, al violenţei, al luptei politice fără arbitru. Această luptă politică trebuie să aibă o formă de arbitraj nepartinic, nepărtinitor, neutru şi asta trebuie să fie preşedintele. Din păcate, exact preşedintele nostru de astăzi, mă tem că şi cel de ieri, nu mă tem ştiu sigur că şi cel de ieri şi cel de astăzi, s-au introdus în lupta politică exact ca motor, nu ca un calmant”, a mai spus Diaconu.

El a evitat să ofere un răspuns când a fost întrebat pe cine vede în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale.

„Nu văd pe nimeni. Dacă aş fi foarte înalt, m-aş ridica, m-aş uita şi aş vedea turul doi. Eu fiind mai scund un pic, nu văd nimic în turul doi”, a spus candidatul.

Mircea Diaconu a participat, miercuri, la o întâlnire cu cetăţenii în Piaţa Centrului Civic din municipiul Vaslui, fiind însoţit de reprezentanţi ai conducerilor Pro România şi ALDE la nivel judeţean.

16 oct, 15:17

Sursa: https://www.dcnews.ro/mircea-diaconu-eu-nu-am-nicio-doctrina-si-de-aceea-am-indraznit-sa-candidez-la-prezidentiale_700759.html

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media

11,117FaniÎmi place
206CititoriConectați-vă

Robo Știri

Pandemia de Covid-19 în mâinile ministrului Nelu Tătaru

De-a lungul vieţii omenirea s-a confruntat cu tot felul de pandemii, crize politice și evenimente neprevăzute, mai mult sau mai puțin periculoase,...

Dumitru Buzatu, un soi de Gică Contra, şef peste moşie!

Preşedintele CJ, Dumitru Buzatu, ne demonstrează încă o dată că a pierdut lupta cu realitatea, logica şi moralitatea convocând pe 13 Aprilie,...

Primăria Vaslui – ÎN ATENȚIA AGENȚILOR ECONOMICI CARE DESFĂȘOARĂ ACTIVITĂȚI DE COMERȚ

În conformitate cu prevederile Ordonanţei Militare nr. 3/24.03.2020 privind măsurile de prevenire a COVID-19, persoanelor peste 65 de ani le este permisă ieșirea din domiciliu...