Vãlenarii s-au solidarizat ca sã-si scape un confrate de ultraj

0

RÃSTURNARE… Un bãrbat din comuna Vãleni, care în urmã cu trei luni a bãtut un politist pânã l-a bãgat în spital, este cu un pas mai aproape de libertate dupã ce unul dintre putinii martori si-a schimbat declaratia peste noapte. Acesta din urmã a afirmat, în instantã, cã politistul nu a fost nici amenintat, nici bãtut. Si asta dupã ce, în faza de urmãrire penalã, martorul a recunoscut cã omul legii a fost agresat fizic de fatã cu el. Mai grav este cã în loc sã-l sanctioneze pentru mãrturie mincinoasã, procurorul care se ocupã de caz nu a luat nicio mãsurã împotriva celui care a întors-o ca la Ploiesti, desi procedurile îl îndreptãteau sã-i facã plângere pentru mãrturie mincinoasã. Astfel, odatã înlãturatã declaratia incriminantã, bãtãusul, care în prezent este acuzat pentru comiterea a douã infractiuni de ultraj, se poate gândi din nou la reîntoarcerea în societate, chiar dacã fapta lui ar fi trebuit pedepsitã cu câtiva ani în spatele gratiilor.

În luna iulie a acestui an, un lucrãtor din cadrul postului de politie Vãleni a ajuns cu ambulanta la Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui dupã ce a fost lovit cu pumnul în fatã în timp ce încerca sã punã în aplicare un ordin de restrictie pe numele lui Ionut Beghia, un tânãr din sat care-si bãtuse pãrintii. Initial, politistul l-a cãutat pe agresor la adresa de domiciliu, însã nu l-a gãsit. A aflat cã Beghia se mutase nu de mult la unchiul sãu, Sefan Bolbocianu, astfel cã politistul a mers la locuinta acestuia, pentru a pune în aplicare ordinul. Ajuns în fata casei bãrbatului, agentul l-a chemat pe Beghia pentru a-i citi procesul verbal, însã la scurt timp s-a trezit cu un pumn în fatã din partea unchiului sãu,care pe lângã faptul cã era foarte nervos, era si într-o stare avansatã de ebrietate. Dupã ce l-a lovit pe politist, Bolbocianu a dat sã fugã în casã, trântind poarta în urma lui. Omul legii a pus piciorul între stâlp si poartã, moment în care un zãvor i-a cãzut peste picior, provocându-i o ranã destul de gravã.

Loading...

Dosar penal pentru douã infractiuni de ultraj

Colegii politistului rãnit s-au miscat foarte rapid în acest caz si dupã câteva ore de la producerea incidentului l-au încãtusat pe Stefan Bolbocianu. Agresorul a fost retinut pentru 24 de ore, iar cazul a fost preluat de procurori. “Colegii mei s-au deplasat la locuinta unui bãrbat din Vãleni sã punã în aplicare un ordin de restrictie emis de Judecãtoria Vaslui. Bãrbatul a început sã facã scandal si chiar l-a lovit pe unul dintre colegii mei. Apoi a mai tras si de o poartã metalicã, rânindu-l la picior pe politist. În dimineata zilei urmãtoare agresorul a fost retinut. Fiind vorba de ultraj, dosarul este acum de competenta Parchetului”, declara Bogdan Gheorghitã, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui, imediat dupã incident. Bãrbatul a fost prezentat în fata unui judecãtor de drepturi si libertãti, care a decis arestarea lui.

Ionut Beghia si-a schimbat declaratia, pentru a-si scoate unchiul din arest

CA LA PLOIESTI …Martor al bãtãii, Ionut Beghia a recunoscut imediat dupã comiterea faptei, dar si în faza de cercetare penalã cã unchiul sãu l-a bãtut pe politistul din comunã. Însã dupã ce cazul a ajuns în instantã, bãrbatul nu si-a mai mentinut declaratia. Acesta a spus cã Stefan Bolbocianu nu a fost implicat în niciun scandal cu politistul, cã nu a vãzut si nu a auzit de nicio bãtaie si cã declaratia care-l încrimina pe unchiul sãu fusese datã pentru cã asa i-a cerut politistul. Ciudat în acest caz este si reactia procurorului, care conform procedurilor, imediat dupã aceastã întorsãturã a situatiei ar fi trebuit sã se sesizeze pentru mãrturie mincinoasã, ceea ce nu a fãcut. Astfel, odatã îndepãrtatã declaratia incriminantã, sansele ca agresorul politistului sã respire din nou aerul libertãtii au crescut foarte mult, desi fapta comisã ar fi trebuit sã-l tinã câtiva ani în spatele gratiilor.

Sursa: http://www.vremeanoua.ro/valenarii-s-au-solidarizat-ca-sa-si-scape-un-confrate-de-ultraj

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.