FOTO Cum arată fostul episcop de Huşi după 2 ani de „exil“. Corneliu Bârlădeanu a fost surprins în vacanţă în Alsacia

0

8 octombrie 2019, 14:16

Corneliu Bârlădeanu, fostul episcop al Huşilor, retras din funcţie în urma scandalului sexual care a zguduit Biserica Ortodoxă Română în 2017, a fost surprins recent în vacanţă în Franţa.

Loading...

Corneliu Bârlădeanu a fost observat în vacanţă în regiunea Alsacia, alături de o femeie şi un bărbat. La plecarea din România, pe aeroport, pentru a nu atrage atenţia asupra sa a încercat să-şi ascundă chipul cu o şapcă.

Fostul episcop a fost surprins de alţi conaţionali în timpul vacanţei, plimbându-se şi luând masa la un cunoscut restaurant din zonă.

Fără straie monahale, îmbrăcat lejer, Corneliu Bârlădeanu imortaliza cadre de vacanţă, fiind la rându-i fotografiat de însoţitori. Imaginile îl surprind pe Corneliu Bârlădeanu încărunţit, cu o mină nu tocmai relaxată.

Retras pentru ispăşirea păcatelor la Mănăstirea Văratec

Corneliu Bârlădeanu are în prezent rang de episcop retras. După plecarea de la conducerea Episcopiei Huşilor, printr-o decizie a Sfântului Sinod,

Pe lângă salariul aferent funcţiei, beneficiază de aghiotant, şofer, fiind îngrijit şi hrănit de măicuţele de la mănăstire.

Recent, urmare a dezvăluirilor făcute de reporterii proiectului independent „Să fie lumină”, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi au decis redeschiderea dosarului privind abuzurile sexuale de la Seminarul Teologic Huşi. Fostul episcop a fost acuzat că, de-a lungul anilor, ar fi abuzat sexual mai mulţi elevi, însă ancheta a fost închisă, într-o primă fază, din lipsă de probe.După ce mai mulţi elevi abuzaţi au relatat jurnaliştilor despre experienţele traumatizante trăite la seminar,

”La acest moment al achetei, cercetările se desfăşoară in rem (pe faptă n.r.), nefiind pusă sub acuzare nicio persoană”, a precizat procurorul Adina Bocai, purtător de cuvânt al PCA Iaşi.

Corneliu Bârlădeanu a condus episcopia Huşilor între anii 2009-2017, perioadă marcată de zvonuri că ierahul se folosea de funcţie şi calitatea de profesor la seminarul teologic pentru a ademeni în scop sexual elevi. Năravurile sale ar fi fost înregistrate, fără să ştie, de unii dintre elevi, la îndemnânul arhimadritului de la episcopie, care, ulterior le-a folosit pentru a-l şantaja.

fiind acuzaţi că l-au şantajat pe Corneliu Bârlădeanu cu filmuleţe în care apărea întreţinând relaţii sexuale cu elevi de seminar.

Sursa: http://adevarul.ro/locale/vaslui/foto-arata-fostul-episcop-husi-2-ani-exil-corneliu-barladeanu-fost-surprins-vacanta-alsacia-1_5d9c65c5892c0bb0c660d8eb/index.html

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.