22.4 C
Vaslui
duminică, 7 iunie, 2020

Bătrână dată afara din casă, după 27 de ani: „Sunt terminată, nu mai pot, dorm în cort”

cu 33 de minute in urma

Loading...

octombrie 7, 2019

Caz revoltător în judeţul Braşov. O bătrână a fost aruncată în stradă din casa în care a stat aproape 30 de ani. Clădirea, care aparţine Ocolului Silvic din Râşnov, a fost vândută unui om de afaceri. Acum, bătrâna este nevoită să stea în frig, într-un cort, sub cerul liber, şi trăieşte din mila vecinilor.

Primăria i-a oferit un loc unde să se mute, numai că acolo nu este curent electric, nu există farmacie şi nici măcar un magazin alimentar.

27 de ani a locuit bătrâna în cantonul Ocolului Silvic din Râşnov. A avut o înţelegere cu administratorul: are grijă de clădire şi poate să locuiască toată viaţa acolo.

Cum zona este căutată de turişti, cei de la Direcţia Silvică şi-au dat seama că pot face bani frumoşi, aşa că au scos clădirea la licitaţie. Au vândut, iar acum, femeia s-a trezit cu lucrurile în drum.

Bătrâna: Eu nu eram acasă, tot aşa, eram la doctor. Şi când am venit, lacătele puse. Sunt terminată, nu mai pot dorm în cort. Nu mai pot! Nu mai pot!

Nimeni nu s-a oferit să ajute, spune bătrâna, cu lacrimi în ochi. Nici Direcţia Silvică şi nici Biserica Evanghelică, proprietara terenului pe care se afla clădirea

Bătrâna: N-a venit să zică ţi-am dat o locuinţă, nimic nimic. Nu ştiu nimic, n-am primit nimic la mână. Nimic, nimic, nimic.

Reporter: V-a anunţat că vinde?

Bătrâna: Nu. Nu.

Primăria spune că a găsit o soluţie: „La un alt canton care aparţine de Direcţia Silvică Braşov, dar care se află pe raza oraşului Râşnov, variantă pe care dna Călugăr a refuzat-o” .

Femeia a avut însă motive întemeiate. Locul nu are nici măcar curent electric. Mai mult, se află la 5 kilometri de oraş, iar în zonă nu există farmacii sau magazine alimentare.

Dar toate acestea sunt promisiuni verbale, în scris dânsa n-a primit nimic. A fost în audienţă la primărie, a depus cereri, niciun răspuns. Bătrâna are o pensie de numai 590 de lei. Deocamdată, o mai ajută vecinii, care îi aduc de mâncare.

Sursa: https://stiriest.ro/2019/10/07/batrana-data-afara-din-casa-dupa-27-de-ani-sunt-terminata-nu-mai-pot-dorm-in-cort/

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media

11,118FaniÎmi place
206CititoriConectați-vă

Robo Știri

Pandemia de Covid-19 în mâinile ministrului Nelu Tătaru

De-a lungul vieţii omenirea s-a confruntat cu tot felul de pandemii, crize politice și evenimente neprevăzute, mai mult sau mai puțin periculoase,...

Dumitru Buzatu, un soi de Gică Contra, şef peste moşie!

Preşedintele CJ, Dumitru Buzatu, ne demonstrează încă o dată că a pierdut lupta cu realitatea, logica şi moralitatea convocând pe 13 Aprilie,...

Primăria Vaslui – ÎN ATENȚIA AGENȚILOR ECONOMICI CARE DESFĂȘOARĂ ACTIVITĂȚI DE COMERȚ

În conformitate cu prevederile Ordonanţei Militare nr. 3/24.03.2020 privind măsurile de prevenire a COVID-19, persoanelor peste 65 de ani le este permisă ieșirea din domiciliu...