Bătrână dată afara din casă, după 27 de ani: „Sunt terminată, nu mai pot, dorm în cort”

0

cu 33 de minute in urma

octombrie 7, 2019

Loading...

Caz revoltător în judeţul Braşov. O bătrână a fost aruncată în stradă din casa în care a stat aproape 30 de ani. Clădirea, care aparţine Ocolului Silvic din Râşnov, a fost vândută unui om de afaceri. Acum, bătrâna este nevoită să stea în frig, într-un cort, sub cerul liber, şi trăieşte din mila vecinilor.

Primăria i-a oferit un loc unde să se mute, numai că acolo nu este curent electric, nu există farmacie şi nici măcar un magazin alimentar.

27 de ani a locuit bătrâna în cantonul Ocolului Silvic din Râşnov. A avut o înţelegere cu administratorul: are grijă de clădire şi poate să locuiască toată viaţa acolo.

Cum zona este căutată de turişti, cei de la Direcţia Silvică şi-au dat seama că pot face bani frumoşi, aşa că au scos clădirea la licitaţie. Au vândut, iar acum, femeia s-a trezit cu lucrurile în drum.

Bătrâna: Eu nu eram acasă, tot aşa, eram la doctor. Şi când am venit, lacătele puse. Sunt terminată, nu mai pot dorm în cort. Nu mai pot! Nu mai pot!

Nimeni nu s-a oferit să ajute, spune bătrâna, cu lacrimi în ochi. Nici Direcţia Silvică şi nici Biserica Evanghelică, proprietara terenului pe care se afla clădirea

Bătrâna: N-a venit să zică ţi-am dat o locuinţă, nimic nimic. Nu ştiu nimic, n-am primit nimic la mână. Nimic, nimic, nimic.

Reporter: V-a anunţat că vinde?

Bătrâna: Nu. Nu.

Primăria spune că a găsit o soluţie: „La un alt canton care aparţine de Direcţia Silvică Braşov, dar care se află pe raza oraşului Râşnov, variantă pe care dna Călugăr a refuzat-o” .

Femeia a avut însă motive întemeiate. Locul nu are nici măcar curent electric. Mai mult, se află la 5 kilometri de oraş, iar în zonă nu există farmacii sau magazine alimentare.

Dar toate acestea sunt promisiuni verbale, în scris dânsa n-a primit nimic. A fost în audienţă la primărie, a depus cereri, niciun răspuns. Bătrâna are o pensie de numai 590 de lei. Deocamdată, o mai ajută vecinii, care îi aduc de mâncare.

Sursa: https://stiriest.ro/2019/10/07/batrana-data-afara-din-casa-dupa-27-de-ani-sunt-terminata-nu-mai-pot-dorm-in-cort/

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.