Pentru nesimțiții pe motociclete limita este … stâlpul

0

Seară de seară, liniștea municipiului Vaslui este spulberată de așa zișii motocicliști și pasionați de motoare, care din sărăcia lor achiziționează rable pe două roți doar pentru a-și impresiona, cred ei, o parte din cunoscuți. De cele mai multe ori se și declară pasionați, însă aceasta se transformă într-o nesimțire totală atunci când lasă în urma lor un zgomot infernal, acompaniat de înjurături și alarme de mașini.

Deși, conform legii, limita de zgomot în apropierea unei locuințe este de 50db, unele motoare dezvoltă un zgomot mult peste această limită. Însă nu se pot lua măsuri împotriva lor, din cauza faptului că poliția rutieră nu este echipată cu sonometre.

Cauza acestor zgomote nu este alta decât chiar nesimțirea proprietarilor. Pentru că chiar ei elimină filtrele de sunet, pentru a amplifica sunetul și deci senzațiile proprii, dar și pentru a stârni atenția celorlalți, în mod evident. Senzații de prostie!!! Indiferent de zona în care locuiești, este inevitabil să nu fii trezit în miez de noapte de câte un așa zis motociclist care iși turează motorul, în speranța că va avea suficient demaraj pentru a urca un deal sau a executa o depășire.

De departe însă se evidențiază un motociclist care parcă a inventat motoreta cu fasole, pentru că, la cum bubuie și pocnește, e greu să crezi că vehiculul respectiv folosește benzina pe post de carburant.

Clubul nesimtirii este întregit de polițiști și chiar jandarmi care au în proprietate câte o astfel de pocnitoare și bârâitoare. De aici putem lesne specula că lipsa de reacție a celor îndreptățiți li se datorează în totalitate.

Problema iși poate găsi rezolvarea în Consiliul Local, care, așa cum a interzis accesul bicicletelor în anumite zone, poate interzice intrarea motocicletelor în municipiul Vaslui sau devierea lor pe rutele camioanelor de mare tonaj.

„Gura mă-tii cu motoreta ta!”

Într-una din zile, un asemenea motociclist teribilist a scos la iveala tot ce era mai rău în patru eleve de generală care treceau liniștite pe una din strazile cartierului 13 Decembrie. Față de bârâiala infernală pe care o scotea pe stradă motocicleta, iritate din cale afară de zgomot, cele trei au reacționat nervos, parcă coordonându-se, exclamând în cor: „Gura mă-tii cu motoreta ta!”.

Loading...
loading...