Partidul Național Liberal are soluții pentru a apăra siguranța cetățeanului și ordinea publică!

0

– În contextul celor mai recente evenimente, care au îngrozit România, respectiv cazul “Caracal” sau cazul fetiței de 11 ani din Dâmbovița, răpită și ucisă în timp ce se întorcea acasă de la școală, Partidul Național Liberal este în măsură să reamintească măsurile concrete cu care a venit în fața Parlamentului, pentru ca siguranța cetățeanului și ordinea publică să fie apărate. Toate aceste măsuri au fost propuse prin mai multe proiecte de lege depuse în Parlament, dar majoritatea PSD blochează de mai mult timp adoptarea lor în regim de urgență, fiind complice, practic, la toate actele de violență comise de infractorii eliberați înainte de termen, în baza Recursului Compensatoriu.

Loading...

– În ceea ce privește județul Vaslui, știm cu toții foarte bine faptul că avem la conducere de atâția ani o echipă a PSD-ului, absolut falimentară. Județul Vaslui a căpătat, în toți anii cu domnul Buzatu în frunte, dar și cu alți membri “de vază” ai PSD-ului, imaginea falsă a unui județ rău-famat, a unui județ plin de indivizi dubioși și măcinat de sărăcie. Din fericire, vedem că vasluienii au văzut adevărul și nu mai suportă PSD-ul! Alegerile din 26 mai, de la “europarlamentare” au fost un semnal puternic, iar partidul domnului Buzatu a început serios să se clatine. Avem încredere că vasluienii, după atâția ani de votat PSD, vor demonstra prin votul de la alegerile prezidențiale, faptul că e timpul ca distrugătorii Vasluiului să plece în curând de la conducere.

Iată, enumerate, măsurile propuse de PNL, dar blocate de majoritatea PSD, în ciuda nevoii stringente a unui pachet de legi pentru siguranța cetățeanului:

↗ Abrogarea Recursului Compensatoriu, adoptat de PSD, care a dus la eliberarea anticipată a infractorilor violenți – proiect de lege depus de PNL în ianuarie 2019, blocat de PSD la Camera Deputaților.

↗ Implementarea Sistemului „Alertă copil dispărut”, care reglementează difuzarea imediată către public a informațiilor privind disparițiile de copii – proiect de lege depus de PNL în august 2019, refuzat de PSD să fie adoptat în regim de urgență.

↗ Înăsprirea pedepselor – închisoare pe viață pentru infracțiunile de omor cu violență deosebită săvârșite în special asupra femeilor și copiilor – proiect de lege depus de PNL în august 2019, blocat de PSD la Senat.

↗ Implementarea sistemului de supraveghere cu brățară electronică pentru condamnații eliberați condiționat pentru fapte comise cu violență – proiect de lege depus de PNL în 2015, blocat de PSD la Camera Deputaților.

Este evidentă, așadar, lupta PSD-ului pentru apărarea infractorilor. Din acest motiv, parlamentarii acestui partid blochează sistematic în legislativ toate soluțiile oferite de PNL, pentru siguranța cetățeanului. Adevărul este că, prin orice metode, PSD ține cu dinții de obiectivele stabilite de Liviu Dragnea: politica proinfractori, înșurubarea corupților strâns în funcții, consolidarea unui stat care lucrează împotriva cetățenilor lui.

Propunerile legislative privind recursul compensatoriu și revizuirea Constituției, aflate la comisia juridică trebuie adoptate de urgență pentru că:

1. Fiecare zi cu recurs compensatoriu înseamnă câteva zeci de infractori periculoși lăsați liberi pe stradă!

2. Sunt aproape 4 luni de la covârșitorul DA spus de români la referendum. Voința exprimată atunci trebuie transpusă în lege, prin revizuirea Constituției!

Referitor la faptul că MAI nu are ministru în funcție, în acest moment, este imputabil 100% Vioricăi Dăncilă. Premierul avea obligația constituțională ca, după schimbarea configurației politice a Guvernului, să se prezinte în fața Parlamentului pentru votul de validare. Curtea Constituțională, în decizia de săptămâna trecută, a reconfirmat acest lucru. Fifor a fost ministru interimar al Internelor, desemnat de Iohannis, însă interimatul lui a expirat tocmai pentru că Dăncilă nu s-a conformat Constituției, evitând votul în Parlament. Modul în care PSD a gestionat MAI a făcut ca instituțiile să fie practic paralizate în fața unei crize precum cea de la Caracal. Odată cu Caracal, a ieșit la iveală gradul de incompetență pe care PSD l-a adus în instituțiile menite să apere siguranța cetățeanului, prin politizare și nepotisme. Modul în care PSD a gestionat MAI a întors practic instituțiile împotriva victimelor, în timp ce infractorii periculoși ies din pușcării pe baza recursului compensatoriu!

PNL Vaslui