Comunicat de presa

0

In urma unor zvonuri false aruncate in spatiul public de anumiti fosti membri ai ALDE care incearca sa isi justifice tradarea, consider ca este normal pentru toti colegii din partid sa fac urmatoarele precizari despre sigla si denumirea partidului:

Loading...

Partidul Alianta Liberalilor si Democratilor din Romania a decis dezafilierea de ALDE Europa dupa alegerile pentru Parlamentul European. Motivele acestei retrageri au fost: permanenta presiune facuta de lideri ai ALDE Europa pentru parasirea aliantei de guvernare cu PSD si pentru apropierea de USR-PLUS; lipsa de sprijin, sau chiar inchiderea ochilor, in lupta impotriva abuzurilor din justitie si incalcarea drepturilor si libertatilor cetateanului; intentia, finalizata mai tarziu, de diluare a ALDE Europa intr-un grup european “progresist” unde s-a pierdut identitatea liberala.

Sigla si denumirea ALDE Romania sunt marci inregistrate la OSIM, dar este normal ca in momentul in care ALDE Romania a ales sa paraseasca grupul ALDE Europa sa se puna problema unei identitati proprii care sa pastreze linia liberala a partidului si sa evite orice confuzie. Acest lucru va trebui facut intr-un congres al partidului, congres care va avea loc dupa alegerile prezidentiale din aceasta toamna.

Nu exista nici o solicitare oficiala din partea conducerii ALDE Europa cu privire la acest aspect. Intr-un schimb de mesaje pe care l-am avut cu presedintele ALDE Europa am convenit ca problema numelui sa fie solutionata pe cale amiabila. Avand in vedere realitatea politica de dupa decizia dezafilierii, este normal sa fie nevoie de o clarificare in privinta numelui.

Nu exista un termen pana la care trebuie facuta aceasta schimbare asa ca partidul poate participa la urmatoarele alegeri, locale si parlamentare din 2020, cu actuala sigla si actuala denumire.

Avem de a face cu un razboi impotriva ALDE, cu o incercare de destructurare a partidului, iar cei care sunt in spatele acestei actiuni folosesc inclusiv dezinformari ca sa-si indeplineasca scopul.

Ii indemn pe cei care au ales sa paraseasca partidul si sa accepte firimituri de ciolan de la dna Dancila&Co sa nu-si mai imbrace tradarea in motivatii ideologice pentru ca nu pacalesc pe nimeni.

Tradarea ramane tradare indiferent cu cat parfum o dai.  

• Presedintele ALDE, Calin Popescu-Tariceanu