30.3 C
Vaslui
miercuri, 5 august, 2020

Vasluienii pierd un profesionist din Guvern, în ALDE sunt mari tulburãri

DEMISII… Guvernul României este mai sãrac, de ieri, prin plecarea unui adevãrat profesionist, un bârlãdean care a dovedit seriozitate si profesionalism în tot ceea ce a întreprins. Ca urmare a deciziilor luate la nivel central ALDE, prin care ministrii si secretarii de stat ai partidului lui Tãriceanu au fost fortati sã-si dea demisiile – unii au refuzat sã asculte de decizia partidului si vor sã continue alãturi de PSD – inginerul Cezar Caleap, secretar de stat la Ministerul Fondurilor Europene. Acesta a postat un mesaj pe Facebook, în care multumeste tuturor colegilor si colaboratorilor pentru anii petrecuti în fruntea ministerului, spunând cã a învãtat multe din perioada în care a exercitat functia de Guvern, lãsând sã se înteleagã cã respectã hotãrârea partidului, prin plecarea sa de la Ministerul Fondurilor Europene. În tot acest timp, multe voci din ALDE sustin cã nu doresc despãrtirea de PSD, spunând cã tot ce s-a petrecut este un capriciu al conducerii nationale.

Loading...

„O zi minunatã vã doresc tuturor. Doresc sã vã informez cã, începând de azi (vineri, 13 septembrie, n.r.), nu mai sunt în functia de secretar de stat în cadrul Ministerului Fondurilor Europene. Am luat aceastã decizie cu hotãrâre, cu interes de continuitate a mea în directia de normalitate. Asa cum stiti, prima mea prioritate este familia, v-am respectat tuturor prietenia, am fãcut la minister tot ceea ce a trebuit sã fac, cu rezultate, plin de consistentã în directia profesionalã si, mai departe, voi continua acest drum de implicare a mea efectivã în orice alte zone de activitate corectã si normalã. Vã multumesc pentru gândul bun si dorinta voastra de comunicare interactivã. Perioada aceasta de functie si implicare în Ministerul fondurilor europene a fost pentru mine extraordinarã, plinã de învãtãminte si experiente deosebite. Am învãtat multe, am realizat multe, am lucrat în echipã si am înteles cã fiecare dintre noi chiar… cã ar trebui sã facem ceva si pentru cei din jurul nostru – pentru stabilitate si mai ales pentru un viitor mult mai plin de sperantã si faptã. Sunt linistit cu acest gând, cu aceastã hotãrâre si vã transmit tuturor celor care mi-au fost alãturi pe tot acest parcurs de muncã, de relatii amiabile, de cunostinte, dorinta mea corectã si amiabilã de bine. Va multumesc, cu respect. Ing. Cezar Caleap”, este mesajul postat de bârlãdeanul din fruntea Ministerului Fondurilor Europene. În acest timp, în ALDE sunt mari frãmântãri, plus mesaje contradictorii. Noul presedinte al Senatului, Teodor Melescanu, a postat un mesaj în care sustine cã partidul ar trebui sã continue alãturi de aliatii de pânã acum. „ALDE se aflã la o rãscruce de drumuri; trebuie sã alegem: continuãm proiectul politic cu partenerii de la PSD, cu care am ajuns în Parlament în 2016 si cu care ne-am aliat pentru a face bine României, sau ne îndreptãm cãtre o fundãturã, eventual dispãrând de pe scena politicã? Este o intrebare la care numai membrii ALDE pot rãspunde, nu un singur om, chiar dacã azi el este presedintele ALDE (sau doi, trei care îl izoleazã). Dragã Cãlin, eu cred în dialog, în ratiune si în logicã, pentru binele natiunii. Nu cred în sanctiuni, excluderi si apucãturi de dictator din Banana Land”, este mesajul senatorului Teodor Melescanu, ales presedinte al Senatului, însã despre care Tãriceanu a spus cã este exclus din ALDE. Deputatul ALDE, Ion Cupã, a avut si el o reactie publicã, pe o retea de socializare: „Drumul corect pentru ALDE nu poate fi fuziunea cu partidul lui Victor Ponta, ci consolidarea noastrã ca partid al drepturilor si libertãtilor cetãtenilor, partid al cresterii calitãtii vietii românilor, partid al sprijinirii initiativei si capitalului românesc”.

La Vaslui, consilierii locali si judeteni ALDE merg ceas alãturi de PSD

În timp ce la Bucuresti, apele sunt învolburate, iar dinspre ALDE vine un suvoi de acuze la adresa premierului PSD, în judetul Vaslui nu existã niciun mic semn de dusmãnie între oamenii lui Tãriceanu si cei condusi de liderul judetean, Dumitru Buzatu. Dimpotrivã, la Consiliul Judetean, cei trei consilieri au spus, la unison, cã merg alãturi de PSD pânã la încheierea mandatului, iar în CL Vaslui sau în alte consilii locale cu alesi locali ALDE situatia este aceeasi, de colaborare cu social-democratii. Presedintele ALDE de la Bihor a lansat, asearã, o scrisoare deschisã, în care acuzã modul în care partidul a ajuns sã o sustinã pe Alina Gorghiu, la sefia Senatului dupã ce, ani de zile, a fost împotriva celor de la PNL. „Având în vedere evolutia evenimentelor politice petrecute în ultima perioadã în interiorul ALDE, mã vãd nevoit sã iau atitudine si sã mã adresez dumneavoastrã – membrilor si simpatizantilor ALDE, alãturi de care am construit acest partid. Am fost determinat sã fac acest demers de discutiile purtate în ultima perioadã cu primari, consilieri locali, consilieri judeteni, precum si cu membrii simpli ai ALDE care mi-au adresat urmãtoarele întrebãri, la care nici eu nu am reusit sã dau un rãspuns.

– De ce au fost sanctionati doar membrii Birourilor Politice Teritoriale dupã rezultatul dezastruos de la alegerile europarlamentare?

– Care este motivul retragerii ALDE de la guvernare?

– Cum de s-a ajuns la retragerea candidaturii d-lui presedinte Cãlin Popescu-Tãriceanu pentru alegerile prezidentiale?

– Care este motivul aliantei cu Victor Ponta ? Si în baza cãrui mandat au avut loc aceste discutii aflate de membrii ALDE de pe Facebook?

– Cum de am ajuns sã sustinem un candidat independent la alegerile prezidentiale care nu doreste sã se afiseze cu liderii ALDE? Ce cîstigã ALDE din sustinerea acestui candidat independent?

– Care este planul ALDE pentru viitor si totodatã care este strategia politicã a partidului pentru anul electoral 2020?”, sunt întrebãrile liderului Dorin Corches.

Sursa: http://www.vremeanoua.ro/vasluienii-pierd-un-profesionist-din-guvern-in-alde-sunt-mari-tulburari

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media

11,344FaniÎmi place
219CititoriConectați-vă

Robo Știri

5 locuri tainice de pe planeta Pământ pe care omenirea încă nu le-a cucerit

Puține locuri de pe Pământ au rămas virgine, în special din cauza climatului extrem sau a accesului dificil. Cea mai mare parte...

Pandemia de Covid-19 în mâinile ministrului Nelu Tătaru

De-a lungul vieţii omenirea s-a confruntat cu tot felul de pandemii, crize politice și evenimente neprevăzute, mai mult sau mai puțin periculoase,...

Dumitru Buzatu, un soi de Gică Contra, şef peste moşie!

Preşedintele CJ, Dumitru Buzatu, ne demonstrează încă o dată că a pierdut lupta cu realitatea, logica şi moralitatea convocând pe 13 Aprilie,...