Soferul unui microbuz scolar, pieton pentru 90 de zile dupã ce a fost prins bãut la volan

0

PEDEAPSÃ… Un bãrbat de 49 de ani va fi pieton pentru urmãtoarele trei luni, urmând sã plãteascã si o amendã usturãtoare pentru cã s-a urcat beat la volanul unui microbuz scolar, cu care urma sã transporte elevii dintr-o localitate vasluianã.

Vineri dimineata politistii din cadrul Serviciului Rutier l-au depistat, pe raza comunei Stefan cel Mare, pe un bãrbat, în vârstã de 49 de ani, din aceeasi localitate, în timp ce conducea sub influenta bãuturilor alcoolice un microbuz scolar. “În aceastã dimineatã, politisti din cadrul Serviciului Rutier al I.P.J. Vaslui, în timp ce actionau pe raza comunei Stefan cel Mare, au oprit pentru control un microbuz scolar. Conducãtorul auto, un bãrbat în vârstã de 49 de ani, din comuna Stefan cel Mare, se afla în timpul serviciului, iar în urma testãrii alcoolscopice a rezultat o valoare de 0,11 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducãtorul auto a fost sanctionat contravenetional. Totodatã, i s-a suspendat exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pe o perioadã de 90 de zile. La momentul opririi, în microbuzul scolar nu se mai aflau elevi”, a declarat purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui. Conform sursei citate, în vederea asigurãrii climatului de sigurantã publicã în incinta si în zona adiacentã unitãtilor de învãtãmânt pre-universitar, s-au desfãsurat activitãti de instruire a conducãtorilor de autovehicule special destinate transportului de elevi si a responsabililor din cadrul unitãtilor administrativ-teritoriale. Dupã încheierea acestor activitãti, politistii rutieri, în baza planului de mãsuri, au efectuat verificãri în trafic ale acestei categorii de conducãtori auto, precum si ale autovehiculelor folosite.

Sursa: http://www.vremeanoua.ro/soferul-unui-microbuz-scolar-pieton-pentru-90-de-zile-dupa-ce-a-fost-prins-baut-la-volan

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.