16.8 C
Vaslui
vineri, 5 iunie, 2020

Ancheta la cel mai mare spital din Vaslui. De ce a fost pusa in pericol viata bebelusilor

cu 45 de minute in urma

Loading...

septembrie 10, 2019

E alertă la Spitalul de Urgenţă din Vaslui, după ce doi bebeluşi s-au îmbolnăvit, din cauza unei bacterii luate, presupun părinţii lor, chiar din secţia de Neonatologie.

Copiii au venit pe lume prematur, erau ţinuţi în incubator şi, în urmă cu câteva zile, starea lor s-a deteriorat. Analizele au arătat că fetiţele sunt infectate cu Klebsiella, o bacterie specifică mediului intraspitalicesc. Bebeluşii sunt acum sub tratament, şi se simt mai bine, spun medicii. Iar în spital s-a deschis o anchetă, pentru a fi rapid identificată sursa infecţiei.

Cele două fetiţe care s-au îmbolnăvit provin din două perechi de gemeni născuţi prematur, în urmă cu două săptămâni. Fetiţele erau ţinute la incubator, hrănite, totuşi, cu lapte matern, dar nu direct, ci prin sondă.

Gabriela Căprariu, mama unuia dintre bebeluşi: „Ne-am speriat, vă daţi seama. Oricum noi suntem aici de două săptămâni, pentru că s-au născut micuţe. Sunt o mână de om, mici”.

Ana Rinder, manager Spitalul de Urgenţă Vaslui: „Au prezentat semne specifice de enterocolită, cu vărsături şi intoleranţă la hrana maternă. Li s-au recoltat probe, au fost lucrate la laborator şi a ieşit klebsiella la ambii nou-născuţi. Acum, ei sunt izolaţi sub tratament, starea lor e foarte bună, stabilizaţi, s-a reluat hrănirea cu lapte matern”.

Inspectorii sanitari fac anchetă, iar conducerea unităţii spitaliceşti susţin că a luat măsuri drastice de dezinfecţie pentru a limita numărul îmbolnăvirilor.

Gabriela Căprariu, mama unuia dintre bebeluşi: „Ni s-au luat probe şi nouă, nu au ieşit pozitive, să avem noi microbul. Nu îmi dau seama. Şi cealaltă fetiţa s-a născut micuţă, cu 2000 grame, a fost şi ea sensibilă”.

Ana Rinder, manager Spitalul de Urgenţă Vaslui: „Aşteptăm rezultatul de laborator privind testele de autocontrol, adică din toate incintele secţiei, de la aparţinători şi mame, cadre medicale, pentru a putea stabili filiaţia acestei infecţii. Ar putea fi orice, inclusiv o infecţie intraspitalicească”.

Mihaela Vlada, directorul DSP Vaslui: „DSP s-a autosesizat, o echipă de inspeciori e în unitatea sanitară, investighează cazul şi prelevează probe pentru identificarea agentului patogen care a dus la îmbolnăvirea bebeluşilor”.

Potrivit statisticilor, cazurile de infecţie cu Klebsiella sunt tipic nozocomiale, adică intraspitalicești. În secţiile aglomerate, nedezinfectate riguros, bacteria se poate răspândi inclusiv prin aparatură sau instrumentele medicale contaminate.

Grav este că trei din zece mame care vin să nască la maternitatea Spitalului Judeţean Vaslui nu sunt monitorizate pe perioada sarcinii, iar doctorii depistează în ultimul moment dacă sunt sau nu purtătoare de viruşi sau bacterii. Asta s-ar fi întâmplat şi de acestă dată. Chiar una dintre mame ar fi avut Klebsiella.

Sursa: https://stiriest.ro/2019/09/10/ancheta-la-cel-mai-mare-spital-din-vaslui-de-ce-a-fost-pusa-in-pericol-viata-bebelusilor/

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media

11,117FaniÎmi place
205CititoriConectați-vă

Robo Știri

Pandemia de Covid-19 în mâinile ministrului Nelu Tătaru

De-a lungul vieţii omenirea s-a confruntat cu tot felul de pandemii, crize politice și evenimente neprevăzute, mai mult sau mai puțin periculoase,...

Dumitru Buzatu, un soi de Gică Contra, şef peste moşie!

Preşedintele CJ, Dumitru Buzatu, ne demonstrează încă o dată că a pierdut lupta cu realitatea, logica şi moralitatea convocând pe 13 Aprilie,...

Primăria Vaslui – ÎN ATENȚIA AGENȚILOR ECONOMICI CARE DESFĂȘOARĂ ACTIVITĂȚI DE COMERȚ

În conformitate cu prevederile Ordonanţei Militare nr. 3/24.03.2020 privind măsurile de prevenire a COVID-19, persoanelor peste 65 de ani le este permisă ieșirea din domiciliu...