Dumitru Buzatu: Puterea trebuie predată celor care reuşesc să facă o altă majoritate

0

/ 09 sep 2019 / 18:43

Descriere foto: Dumitru Buzatu

Vicepreşedintele Partidului Social Democrat (PSD) Dumitru Buzatu, liderul organizaţiei judeţene PSD Vaslui, consideră că opoziţia ar trebui să depună o moţiune de cenzură pentru a testa dacă social-democraţii mai au sau nu majoritate parlamentară.

El a declarat, luni, înaintea şedinţei Comitetului Executiv al PSD, că “nu este nicio obligaţie ca PSD să se afle în permanenţă la guvernare”.

“Cred că formaţiunile politice din fosta opoziţie, care acum pretind că sunt majoritare, ar trebui să iniţieze moţiunea de cenzură şi să testeze majoritatea pe care o are PSD. (…) Aceia care doresc. Nu poţi să iniţiezi o moţiune de cenzură fără să doreşti să preiei guvernarea”, a afirmat Buzatu.

“Puterea trebuie predată celor care reuşesc să facă o altă majoritate”

Întrebat dacă ar fi recomandat ca PSD să iasă de la guvernare, Buzatu a afirmat că social-democraţii trebuie să încerce să rămână să guverneze, însă în condiţiile în care nu se mai poate pentru că nu va mai avea susţinere în Parlament, atunci puterea va trebui predată noii majorităţi. “PSD trebuie să încerce să rămână la guvernare oricât şi numai în condiţiile în care nu mai poate, este împins Executivul în afara cadrului legal, este supus moţiunii şi nu obţine voturile necesare, atunci sigur că, constituţional, puterea trebuie predată celor care reuşesc să facă o altă majoritate”, a mai afirmat vicepreşedintele PSD.

La rândul său, senatorul Şerban Valeca a declarat că “puterea nu se donează, ci se câştigă”. Social-democraţii se reunesc, luni, în şedinţa Comitetului Executiv Naţional, pentru a discuta despre situaţia Guvernului şi soluţii pentru deblocarea activităţii acestuia.

09 sep, 18:24

Sursa: https://www.dcnews.ro/dumitru-buzatu-puterea-trebuie-predata-celor-care-reusesc-sa-faca-o-alta-majoritate_688320.html

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.