Povestea vasluiencei care a ajuns campioanã la golf

0

Mihaela Iordache, o femeie împlinitã în adevãratul sens al cuvântului

MÂNDRIE… Este nãscutã în judetul Vaslui, este inteligentã si a uimit lumea cu performantele ei. O lectie de ambitie pe care ne-o dã Mihaela Iordache, 51 de ani, nãscutã în satul Cepesti, comuna Bogdãnita, campioanã la golf.

În anul 1996, Mihaela Iordache se decide sã plece din România. Motivul: Situatia economicã. Lucra la fabrica de ciorapi din Sebes, judetul Alba, la CTC, dar era nemultumitã din punct de vedere financiar. Stia cã nu o sã-i fie usor în Spania, dar a ales sã lupte pentru un viitor mai bun. A plecat singurã, iar copilul de patru ani a rãmas acasã. I-a fost greu, dar a muncit, a luptat, a învãtat si a ajuns departe. La început a lucrat în casele spaniolilor si a fãcut de toate: mâncare, curãtenie, spãlat, cumpãrãturi, cãlcat rufe etc. A mers mai departe si a fãcut mai multe cursuri, iar apoi a lucrat ca ajutor de bucãtar, ospãtar, cofetar si stewardesã. Muncea mult, dar în acelasi timp nu a neglijat scoala, reusind sã termine Universitatea de de Stiinte Naturale. În 2008, Mihaela s-a cãsãtorit cu un spaniol, cel care avea sã-i schimbe viata. “Am învãtat sã joc golf în urmã cu 10 ani, îl însoteam pe sotul meu, care de fiecare datã mã întreba dacã nu mi-ar plãcea sã învãt acest sport. La acea vreme îi rãspundeam cã nu mã atrage deloc. Si cã nu am niciun interes. Niciodatã nu m-am gândit cã o sã mã intereseze vreun sport. Pânã într-o zi, când am luat crosa si am încercat câteva lovituri. Sotul mi-a fost primul “profesor”. Am urmat apoi câteva cursuri în domeniu, am luat examenul cu bine si am început sã joc ca începãtor. Am câstigat 15 trofee, dar satisfactia câstigãrii unei partide de golf pentru mine conteazã mai mult decât premiile. Primul trofeu l-am câstigat în Marea Britanie la o competitie amicalã. De fapt este o medalie. Una de Aur. Am participat la foarte multe competitii, în Spania, dar am jucat si în SUA, la Miami. În lunie, la Club de Golf Olivar de la Hinojosa din Madrid, am reusit sã obtin primul loc, împotriva unor doamne sosite de pe aproape toate continentele.”, a povestit Mihaela.

“Strop cu strop, poate se ridicã si tara noastrã”

Plecatã din România în urmã cu 23 de ani, Mihaela revine cu plãcere în locurile natale, în fiecare an, ca sã-si viziteze mama. “Sustinãtorul meu moral si spiritual a fost si este mama mea, Anica Iordache. Mama este motorul din spatele tuturor succeselor mele. Atât pe plan profesional, cât si în plan personal. Mama mea trãieste în Cepesti, comuna Bogdãnita. Un sat foarte mic, în care astãzi trãiesc în mare parte doar persoane în vârstã. Merg o datã, de douã ori pe an în România. Am fãcut o investitie în zonã, am cumpãrat apartamente în Bârlad si sunt închiriate la un pret convenabil pentru cei de acolo. Mi-am zis cã, dacã toti punem strop cu strop, poate cã se ridicã si tara noastrã.”, a declarat Mihaela Iordache.

L-a întâlnit pe Neil Armstrong

Dupã ce a terminat Universitatea de Stiinte Naturale, Mihaela Iordache a mers la NASA, unde l-a întâlnit pe astronautul Neil Armstrong. “Am avut oportunitatea sã merg la Muzeul de Artã din Londra, în New York, Las Vegas, am ajuns si la NASA, unde am avut sansa sã-l întâlnesc pe primul astronaul care a fost pe Lunã, Neil Armstrong”, a spus Mihaela.

Sursa: http://www.vremeanoua.ro/povestea-vasluiencei-care-a-ajuns-campioana-la-golf

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.