14 C
Vaslui
duminică, 12 iulie, 2020

Un bărbat din Vaslui a murit aşteptând Ambulanţa. Medicul a întârziat pentru că s-a speriat de doi pechinezi

Un medic de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă din Vaslui a întârziat la o solicitare motivând că nu poate intra în curtea pacientului, unde erau doi câini. Bolnavul a murit, iar medicul nu a făcut nicio manevră de resuscitare, declarând decesul. O anchetă se desfăşoară la Ambulanţa Vaslui.

Loading...

astăzi, 18:20

Incidentul s-a întâmplat în noaptea de 7 iunie, când un bărbat din Huşi a sunat la 112 şi a cerut ajutor de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă pentru că se simţea rău.

Liderul de sindicat din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Vaslui a explicat că, potrivit fişei, apelul la 112 a fost făcut pe data de 7 iunie, la ora 3.49, chiar de către victimă. Bărbatul le-a spus medicilor că nu se simte bine şi că este singur acasă.

„La 3.50 s-a plecat la solicitare, acolo în Huşi, un kilometru – doi, cât avea, nu ştiu exact. A ajuns, omul stătea la casă şi a zis că nu a intrat pentru că a zis că erau câini în curte. Din câte am înţeles erau doi pechinezi. El nu a intrat în curte motivând că îi era frică. A chemat jandarmii, aceştia au venit, au deschis poarta, au intrat, când au intrat în casă, omul era căzut pe podea, era decedat”, a declarat Leonte Condurache, liderul de sindicat de la SAJ Vaslui.

Întrebat cât ar fi putut să dureze din momentul în care a ajuns la solicitare şi până când a intrat medicul în casă, Condurache susţine că ar fi vorba de maximum 10 minute.

„Nu a durat ore, a durat câteva minute, jandarmii din ce am înţeles au ajuns şi ei imediat. La 4.00, 4.00 şi un pic a intrat în casă şi a constatat decesul. Dar în fişă scrie în felul următor: ora decesului 3.50, adică tu pleci la 3.50 şi declari tot la 3.50?”, a explicat liderul de sindicat.

Potrivit lui Condurache, medicul Awad Mohamad ar fi declarat decesul fără să iniţieze nicio manevră de resuscitare.

Medicul ar fi cerut ajutor din partea Poliţiei doar ca să întrebe ce să facă cu cadavrul, pentru că nu mai era nimeni acasă.

Potrivit reprezentanţilor poliţiei, IPJ Vaslui nu a fost solicitat în acest caz, aşa că nu au avut de ce să deschidă un dosar şi să facă cercetări.

Situaţia a ajuns şi în atenţia Comisiei de Analiză a Decesului, iar directorul medical al SAJ Vaslui spune că incidentul din noaptea de 7 iunie a fost adus la cunoştinta conducerii SAJ în urmă cu o săptămână sau două.

„Comisia se întruneşte lunar, se va întruni pe 28 august. Din comisie făcea parte şi medicul care este acum cercetat, dar pentru aceste verificări a fost înlocuit cu şefa UPU SMURD Vaslui. (…) Din ce am discutat cu el (cu doctorul Awad Mohamad – n.r.) la telefon mi-a spus că lătrau câinii, că fiind întuneric probabil nu şi-a dat seama că sunt mici, a cerut ajutorul Jamdariei, am înţeles că a venit destul de repede şi s-a intervenit la ora 4.10″, a declarat Mariana Dohotariu Niţoi, directorul medical al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Vaslui.

Potrivit directorului medical al SAJ Vasui, până la întâlnirea Comisiei de Analiză a decesului, care va avea loc pe 28 august, va fi demarată şi o anchetă internă.

În luna iunie, în urma unui raport al DSU privind activitatea sa, Awad Mohamad a fost sancţionat cu avertisment scris, a fost detaşat la substanţia din Huşi şi i s-a diminuat salariul cu 5 procente.

Medicul acuzat că nu a intervenit la timp nu a putut fi contactat.

Sursa: http://www.gandul.info/stiri/un-barbat-din-vaslui-a-murit-asteptand-ambulanta-medicul-a-intarziat-pentru-ca-s-a-speriat-de-doi-pechinezi-18295140

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media

11,222FaniÎmi place
212CititoriConectați-vă

Robo Știri

5 locuri tainice de pe planeta Pământ pe care omenirea încă nu le-a cucerit

Puține locuri de pe Pământ au rămas virgine, în special din cauza climatului extrem sau a accesului dificil. Cea mai mare parte...

Pandemia de Covid-19 în mâinile ministrului Nelu Tătaru

De-a lungul vieţii omenirea s-a confruntat cu tot felul de pandemii, crize politice și evenimente neprevăzute, mai mult sau mai puțin periculoase,...

Dumitru Buzatu, un soi de Gică Contra, şef peste moşie!

Preşedintele CJ, Dumitru Buzatu, ne demonstrează încă o dată că a pierdut lupta cu realitatea, logica şi moralitatea convocând pe 13 Aprilie,...