Preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a fost validat de forurile de conducere ale partidului drept candidat la alegerile prezidenţiale

0

“Am avut o lungă discuţie cu colegii mei, o lungă dezbatere, în care le-am prezentat câteva dintre consideraţiile care au stat la baza deciziei de a mă înscrie în această cursă electorală. Le mulţumesc foarte mult colegilor pentru încrederea pe care mi-au acordat-o. Acest lucru implică din partea mea o uriaşă responsabilitate faţă de ei, dar şi faţă de cei care îşi pun speranţe în candidatura mea, mă refer la cei care nu sunt membri ALDE, ci care sunt simpatizanţi şi care cred că o astfel de candidatură este o soluţie bună pentru viitorul României”, a spus preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu.

Președintele ALDE a explicat că se înscrie în competiţie ca să câştige aceste alegeri, şi a vorbit despre câteva dintre motivele pentru care preşedintele Klaus iohannis nu mai merită un alt mandat.

„Având în vedere modul în care actualul președinte a reprezentat România în cei cinci ani aproape de mandat, nu cred că merită să i se mai acorde un al doilea mandat. În perioada mandatului pe care l-a avut, președintele actual, din păcate, de la început și-a abandonat rolul de mediator și a devenit un fel de activist politic în vestă roșie la manifestațiile de stradă, a închis ochii sau chiar a încurajat abuzurile din justiție și abuzurile procurorilor, nu a fost capabil să reprezinte România, să îi promoveze interesele în cadrul Consiliului European. Practic, nu a făcut mai nimic decât vizite externe costisitoare, cu o suită numeroasă, care presupune cheltuieli, din punctul de vedere nejustificate, atât timp cât acestei vizite nu aduc niște rezultate. Nu am avut un președinte care să spunem că s-a distins măcar prin acțiunile de politică externă. În afară de faptul că și-a aruncat cu dispreț paltonul pe capota mașinii, nu am observat alte gesturi remarcabile care să marcheze mandatul președintelui actual, Deci, eu cred că noi ar fi trebuit să facem, și noi vom face, tot ceea ce este necesar ca pe 25 noiembrie domnul Iohannis să nu mai rămână la Cotroceni”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Călin Popescu-Tăriceanu s-a declarat dezamăgit de decizia PSD de a-şi alege un candidat fără a lua în calcul sondajele de opinie care arătau clar care este cel mai bun candidat.

„Trebuie să vă spun că aceste rezultate, pe care le avem și noi, și cei de la PSD, indică câteva lucruri foarte clare. În primul rând, dintre alegătorii noștri, peste 59% consideră că este utilă o candidatură comună; peste 80% din alegătorii PSD și ALDE consideră că această candidatură comună ar trebui să fie legată de persoana mea. De ce? Dintr-un motiv simplu, pentru că oamenii își fac un calcul pragmatic: trebuie să avem o candidatură care să întrunească cele mai mari șanse de succes la viitoarea bătălie pentru alegerile prezidențiale. Din păcate, însă, la discuțiile pe care le-am avut cu cei din PSD și cu doamna Dăncilă în calitate de președinte al PSD-ului am primit același răspuns la aceste argumente, și anume că PSD este un partid prea mare ca să nu aibă propriul candidat. Fără îndoială, PSD este un partid mai mare ca ALDE, dar a nu avea propriul candidat nu cred că înseamnă că partidul este mai mic. Cred însă că în acest moment în PSD bântuie un aer defetist sau un sentiment defetist, și anume își propun mult prea puțin. Maximum pe care par să și-l propună este să aibă un candidat care să ajungă în turul doi, dar nu-și pun problema de a câștiga alegerile prezidențiale”, a mai spus Călin Popescu Tăriceanu.

Preşedintele ALDE se bucură de întreaga susținere a Filialei ALDE Vaslui.

“Sunt încrezător că decizia președintelui ALDE Călin Popescu – Tăriceanu de a candida la alegerile prezidențiale din acest an este una de bun augur, cu atât mai mult în contextul politic actual. Romȃnii au nevoie de un președinte puternic, responsabil și echilibrat, care să îi reprezinte, în egală măsură, pe toți, și care să-și asume un proiect de țară și să lucreze la materializarea lui. Un președinte pentru toți românii, nu împotriva unora sau altora. Noi, ALDE, avem acest candidat, iar eu sper ca, în ceasul al doisprezecelea, partenerii noștri de Coaliție să înțeleagă că, în bătălia pentru prezidențiale, nu e loc de orgolii și de calcule mărunte, și să dea dovadă de maturitate politică. Ori, a refuza lupta și a te mulțumi să rămâi în turul întâi, așa cum arată cele mai multe cercetări sociologice despre candidatul partenerilor de Coaliție, nu este în niciun caz un exemplu de maturitate politică. Cred că ne aflăm într-un moment în care rațiunea și planurile pe termen lung ar trebui să primeze, și nu deciziile emoționale. Avem nevoie de un LIDER la Cotroceni, care să propună și să gireze proiecte viabile și investiții durabile, ale căror rezultate să fie unele vizibile în ceea ce privește creșterea economică, a nivelului de trai și a veniturilor pentru toți romȃnii, în raport cu munca acestora, cu nivelul de pregătire și specializare. E vorba, așadar, nu doar de viitorul politic al României, ci și de perspectiva pe care vrem să o dăm țării noastre, de drumul pe care vrem să mergem în următorii 5 ani. Președintele ALDE, singurul care reprezintă această perspectivă în prezent, așa cum confirmă sondajele de opinie, are întreaga mea susținere și a colegilor mei din Filiala ALDE Vaslui. “, a declarat președintele ALDE Vaslui, deputatul Daniel Olteanu.

Departamentul de comunicare al ALDE Vaslui

25 iulie 2019

Loading...
loading...