13 C
Vaslui
marți, 14 iulie, 2020

„Tati e un super-erou”! Drama prin care trece familia femeii alcoolice, întâlnită adesea pe străzile Bârladului

15 iulie 2019

Loading...

rama femeii care umblă pe stradă beată și plină de răni, prezentată în cotidianul Est News, a stârnit un val de emoție în rândul bârlădenilor, care au luat atitudine pe rețelele sociale.

Povestea femeii care a ales alcoolul în locul familiei este cu atât mai tristă cu cât aceasta are două copile minunate acasă. Teodora și Ștefania sunt două

fetițe educate cum nu sunt mulți copii. Din fericire, dragostea tatălui reușește să compenseze mult absența mamei din viața lor, el fiind centrul universului lor.

Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei Bârlad a intervenit, în cele din urmă, săptămâna trecută, și după efectuarea unor formalități a internat femeia la secția Psihiatrie a Spitalului „Elena Beldiman”. Aceasta beneficiază acum de tratament de specialitate în spital, până când medicii vor considera că e momentul oportun pentru externare.

De fapt, reprezentanții DAS au mai fost în vizită la familia femeii și în iarnă, după ce asistentul social din cadrul spitalului, unde femeia era adusă foarte des cu ambulanța, i-a sesizat cu privire la acest caz social. Cei de la DAS nu au intervenit imediat, ci doar zilele trecute, după ce a apărut în presă articolul referitor la situația îngrijorătoare a femeii. Din fericire, femeia, care urmează acum un tratament la Psihiatrie, este cooperantă și pare că dorește să se facă bine și să revină acasă. Și-a sunat familia de mai multe ori, iar sâmbătă în mod special, pentru că a fost ziua fetiței mai mari, care a împlinit șapte ani. A fost un moment de normalitate, care a adus multă bucurie în sufletul micuței Teodora.

”Am încercat să o aducem pe calea cea bună. Mi-a spus că nu se poate opri din băut”

Soțul nelegitim al femeii spune că atunci când aceasta nu bea, este perfect normală, dar din cauza alcoolului s-ar putea ca într-o zi să dezvolte o boală psihică greu de tratat. Acesta își dorește și și-a dorit întotdeauna ca soția lui să fie mamă pentru copii și o așteaptă acasă după externare, dar fără să mai consume alcool. Este conștient că după ieșirea din spital riscul ca soția lui să plece iar de acasă este foarte mare. Vrea să o ajute, dar, la rândul lui, trebuie și el ajutat de autorități pentru a o interna într-un spital de psihiatrie, unde să beneficieze de tratament pentru dezalcoolizare și psihoterapie.

„Duminică s-a împlinit exact o lună de când soția mea a plecat de acasă. Nu este prima dată când se întâmplă în ultimii ani. Pe 16 iunie a ieșit cu copiii în parcul de lângă bloc și, la un moment dat, coborând și eu, am văzut că fetițele erau singure. Le-a lăsat pe o bancă și a plecat. De atunci, umblă pe străzi, doarme în scări de bloc sau în gară, cerșește bani ca să îi bea, cade, se lovește, are răni. O găsești în toate cârciumile, de la un capăt la celălalt al orașului. Am încercat și eu și familia ei să o aducem pe calea cea bună. Știți ce mi-a spus? Că nu se poate opri din băut. În halul în care a ajuns în ultimele șase luni parcă nu a fost niciodată. Știu că trebuie făcut ceva, dar singur nu pot. Am acceptat să fac declarații publice tocmai pentru a se cunoaște adevărul, pentru că pe rețelele sociale s-au făcut comentarii care nu au nicio legătură cu realitatea” , a declarat, pentru Est News , soțul femeii.

”M-a sunat mami să-mi spună la mulți ani. Nu a uitat că e ziua mea”

Bărbatul spune că din iunie până acum femeia a trecut pe acasă o singură dată, a făcut un duș, după care a plecat cu trei sute de lei, pe care i-a găsit în buzunarul unor pantaloni. Soțul s-a resemnat, fiind un om destul de echilibrat, care, însă, câteodată simte că ajuns la capătul răbdării, pentru că această poveste urâtă nu trebuie să le afecteze pe fetițe. Câștigă destul de bine ca șofer de TIR pe curse interne, dar nu într-atât încât să-și permită să-și interneze soția într-o unitate privată pentru a fi tratată de dependența de alcool. Câștiga mai bine când făcea curse externe, dar de când mama lor a început să plece de acasă cu săptămânile, rătăcind beată pe străzi, a renunțat pentru a-și ști fiicele în siguranță. Când este la lucru apelează la serviciile unei bone. Au fost perioade când, fiind plecat în curse externe, plătea o femeie care să aibă grijă de fetițe 24 din 24 de ore. Și financiar și emoțional, omul încearcă să facă față situației, astfel încât fetițele să cunoască adevărul, dar să nu-și urască mama. Teodora, care a împlinit sâmbătă șapte ani, este un copil remarcabil. Spune că îi este milă de mama ei și speră ca ea să-și revină după această internare mai lungă în spital.

„M-a sunat mami să-mi spună la mulți ani. M-am bucurat, pentru că mi s-a părut normală. Nu a uitat că e ziua mea. Tati mi-a cumpărat astăzi tort. El este un super-erou! Când am să cresc mare, eu am să am grijă de el și de surioara mea mai mică, de trei ani” , a spus Teodora cu sinceritate. Fetița, isteață și destul de realistă pentru vârsta ei, are ca și tatăl său o umbră de îndoială, totuși, pentru că amândoi știu că mama pleacă de acasă când vrea să bea.

„Am încercat să o scot din ghearele alcoolului dar nu am reușit. Nu are voință. Asta e problema. Oricât te-ar ajuta Primăria, doctorii, medicamentele, trebuie să ai voință să te desprinzi de acest viciu care este alcoolismul. Când nu bea, e o femeie normală, dar e de ajuns un pahar și calvarul începe. E tânără, are toată viața înainte, iar fetițele noastre ar trebui să o motiveze să se rupă de alcool definitiv. Din păcate, nu se întâmplă așa. Niciodată nu întreba de ele, deși ne întâlnim cu ea pe stradă.”

„Dacă a căzut de la etajul trei și a scăpat, cred că Dumnezeu vrea să trăiască!”

Partenerul femeii de 41 de ani spune că în urmă cu trei ani, pe când se afla într-o cursă în Belgia, l-a sunat o vecină să-i spună că femeia lui este beată rău, așa că a luat fetițele să fie în siguranță la ea. Bărbatul a rugat-o pe vecină să o închidă pe mama fetițelor în casă până a doua zi, dar pentru că femeia avea poftă de băut, aceasta a sărit de la etajul trei.

„A sărit oarecum în picioare și a avut noroc pentru că la etajul I era o copertină. Șocul nu a fost atât de mare și a scăpat cu viață. Nu știu dacă i-a mulțumit lui Dumnezeu, dar știu că Dumnezeu are un plan cu ea, dacă a salvat-o de la moarte. Cred că a lăsat-o în viață ca să își crească fetițele. Din păcate, își face singură rău, se autodistruge. În iarnă, când a plecat din nou de acasă, pentru că a dormit în frig prin scări de bloc, a făcut apă la genunchi. A trebuit să fie operată și de atunci are o sensibilitate mai mare la piciorul stâng. Cred că din cauza asta rănile i se închid greu și se infectează. Aș vrea să o ajut, dar singur nu reușesc. Sunt în imposibilitatea de a o ajuta să-și revină, să redevină ce a fost, o mamă responsabilă. E ușor să judeci din afară, dar lucrurile sunt foarte complicate. Am două fetițe și le iubesc ca lumina ochilor, la fel cum și ele mă iubesc, la rândul lor. Nu le lipsește nimic, în afară de mamă”, a mai adăugat tatăl fetițelor.

Omul speră, totuși, că medicii împreună cu autoritățile locale o vor convinge pe femeie să se interneze într-o clinică specializată pentru a scăpa de dependența de alcool, dar dacă lucrurile nu se vor rezolva, nu-i rămâne decât să ceară în instanță custodia copiilor. Spune că fetele nu trebuie să crească într-un climat nepotrivit pentru dezvoltarea lor normală, mai ales că peste câțiva ani impactul psiho-emoțional va fi mult mai mare. Omul speră ca Dumnezeu să îi lumineze femeii mintea și să o salveze din ghearele alcoolului, așa cum în urmă cu câțiva ani a salvat-o de la moarte. (Mihaela NICULESCU)

Sursa: http://estnews.ro/2019/07/15/tati-e-un-super-erou-drama-prin-care-trece-familia-femeii-alcoolice-intalnita-adesea-pe-strazile-barladului/

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media

11,225FaniÎmi place
212CititoriConectați-vă

Robo Știri

5 locuri tainice de pe planeta Pământ pe care omenirea încă nu le-a cucerit

Puține locuri de pe Pământ au rămas virgine, în special din cauza climatului extrem sau a accesului dificil. Cea mai mare parte...

Pandemia de Covid-19 în mâinile ministrului Nelu Tătaru

De-a lungul vieţii omenirea s-a confruntat cu tot felul de pandemii, crize politice și evenimente neprevăzute, mai mult sau mai puțin periculoase,...

Dumitru Buzatu, un soi de Gică Contra, şef peste moşie!

Preşedintele CJ, Dumitru Buzatu, ne demonstrează încă o dată că a pierdut lupta cu realitatea, logica şi moralitatea convocând pe 13 Aprilie,...