Tiganii din Murgeni dau iama în productiile fermierilor, mascatii scosi pe strãzi!

0

Gãstile de hoti atacã autocamioanele!

FURTURI…Fereastra oferitã de ploi în aceastã perioadã i-a determinat pe fermierii din judet sã înceapã recoltatul cerealelor, în special al grâului. Numai cã odatã cu startul acestei campanii, pe strãzile din Murgeni si-au fãcut aparitia mai multe gãsti de hoti, care dau loviturã dupã loviturã masinilor de mare tonaj, care transportã cerealele. Încurajati de nepãsarea autoritãtilor locale, rromii si-au pus la punct un plan foarte eficient, care produce gãuri de zeci de mii de lei în buzunarele fermierilor. Furturile se dau în a doua parte a zilei, când autocamioanele se întorc încãrcate de pe teren. Soferul unei masini, care se plaseazã în fata TIR-ului, frâneazã pânã TIR-ul opreste de tot. Atunci este momentul când hotii se nãpustesc asupra încãrcãturii. Scot obloanele sau taie prelata autocamionului, apoi încep sã arunce grâul pe stradã, care imediat este “mãturat” de alti complici. Potrivit unor martori, ultima loviturã a fost datã joi seara, când una dintre strãzile Murgeniului era acoperitã cu grâu pe o distantã de zeci de metri. Conform acelorasi surse, furturile acestea se dau de ani de zile, de pe vremea când Adrian Porumboiu lucra terenurile respective. Confruntat si el cu astfel de probleme, omul de afaceri vasluian si-a trimis în zonã angajatii propriei firme de pazã, care au mai oprit din lãcomia tiganilor. Fermierii care lucreazã în prezent pãmântul se declarã îngroziti de tupeul acestora si au apelat la ajutorul Politiei, care în ultimele zile si-a mãrit dispozitivele operative, spun oamenii din Murgeni, inclusiv cu trupele speciale.

Ridicat la rang de oras în 2003, Murgeniul demonstreazã cã mai are mult pânã sã-si merite aceastã titulaturã. Asta în special autoritãtilor locale de acolo, care nu doar cã nu fac nimic pentru a opri fãrãdelegile, ba mai mult, par sã le încurajeze. Altfel nu se explicã, cum ziua în amiaza mare, într-o comunitate care teoretic face parte din Uniunea Europeanã se furã ca în codru, prin metode demne de perioada lui Robin Hood. Dacã atunci se lua de la bogat si se împãrtea la sãrac, azi, la Murgeni, se furã de la cel care munceste pentru a se împãrti la cei care paraziteazã statul. Nu o spunem noi, o spun chiar oamenii din Murgeni, care în ultimele zile au fost martorii unor scene incredibile. “Odatã cu campania la cerealele pãioase, s-a dat startul si la furturi. An de an, aceeasi metodã, aceleasi victime si aceeasi nepãsare a celor din Primãrie. Politistii îsi dau silinta, patruleazã mai mult pe strãzi, dar atât timp cât hotilor li se cautã în coarne, nu se opresc. Cei care furã sunt cei care tot anul stau degeaba, nu miscã un pai. Acum e perioada lor de glorie, de îmbogãtire. Se urcã în TIR-uri, taie prelatele cu cutitul, aruncã grâul, iar complicii îl strâng, apoi îl vând mai departe, prin comunele din apropiere” ne-a declarat un cetãtean din Murgeni.

Soferii sunã la Politie, de frica hotilor

Zilele trecute, în timp ce se aflau în patrulare, colegii mei au observat un TIR care era oprit. L-au întrebat pe sofer ce s-a întâmplat. Acesta le-a zis cã în timp ce traversa orasul Murgeni e posibil ca cineva sã-i fi desfãcut un oblon. Nu a fost prejudiciu în cauzã, soferul nu a dorit sã depunã plângere, dar de atunci colegii mei au sporit dispozitivul în zonã pentru a preîntâmpina astfel de situatii. Azi (n.r. vineri) a mai fost un apel, probabil de la un alt sofer, pentru cã nu si-a declinat identitatea, care ne-a spus cã el se duce la câmp pentru a lua cerealele, si dat fiind faptul cã au mai fost cazuri în care s-a încercat sã se desfacã obloanele, ne-a rugat sã avem grijã sã nu i se întâmple si lui asa ceva. Noi am sporit dispozitivul de câteva zile, pentru a preveni astfel de situatii. Deocamdatã nu facem cercetãri pentru cã nu s-a fãcut nicio sesizare în acest sens”, a declarat Bogdan Gheorghitã, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui. Potrivit unor surse, în aceste zile, pe strãzile din Murgeni patruleazã inclusiv trupele speciale SAS, pentru a tãia elanul hotilor de cereale.

Politistii care îsi fac treaba, intimidati pentru a pleca în altã parte

Faptul cã Murgeniul este un oras al nimãnui, în care numai despre domnia legii nu se poate vorbi, o demonstreazã si cazul politistului transferat, de putin timp, de la Postul de Politie Banca. Pentru cã nu avea unde sã stea, a închiriat o casã, exact în mijlocul tiganilor. Simtindu-se amenintati de prezenta politistului si a familiei sale, persoane necunoscute i-au tãiat cauciucurile de la masinã, proprietate personalã, în cursul sãptãmânii trecute.

Sursa: http://www.vremeanoua.ro/tiganii-din-murgeni-dau-iama-in-productiile-fermierilor-mascatii-scosi-pe-strazi

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.