Marius Arcaleanu (PNL), apel catre primarii PSD din judet: “Nu votati scumpirea apei!”

0

10 iulie 2019

La ultima sedinta a Consiliului Local Vaslui, cea din 27 iunie, a fost votata o hotarare privind acordarea unui mandat special de delegare a primarului Vasile Paval in Adunarea Generala a Asociatiei pentru Dezvoltare Intercomunitara de Utilitati Publice pentru serviciul de alimentare cu apa si de canalizare din Municipiile Vaslui, Barlad, Husi si Orasul Negresti (APC Vaslui) in vederea aprobarii noilor tarife la canalizare – epurare pentru intreaga arie de operare a Aquavas SA Vaslui.

Loading...

“Practic, este vorba de o majorare importanta a unuia dintre cele mai importante servicii publice destinate populatiei, cel de alimentare cu apa, canalizare si epurare, pentru care Aquavas SA are monopol in judet, cel putin in mediul urban. Astfel, se doreste cresterea per total a tarifelor de la 7,27 lei, incluzand TVA, cat este in prezent, la 9,42 lei, ceea ce va face ca locuitorii oraselor si municipiilor din judetul Vaslui sa plateasca al treilea cel mai mare pret din tara pentru aceste utilitati. Vom avea cel mai mare pret din zona Moldovei. Ca sa dau un exemplu, la Suceava, tariful pentru alimentarea cu apa va creste de la 4,42 lei la 4,99 lei, TVA inclus, pe cand la Vaslui, acesta va ajunge la 5,22 lei, plus TVA! Trebuie spus ca cei de la Aquavas nici nu au mai asteptat parerea primarilor si, deja, au solicitat si primit avizul ANRSC pentru aceste scumpiri, punandu-ne astfel in fata unui fapt implinit. Doresc sa fac un apel catre primarul municipiului Vaslui. catre ceilalti primari, sa nu voteze aceste scumpiri, care nu au nici o justificare. Cu Dumitru Boros, primarul municipiului Barlad, am discutat deja, si a promis ca el va vota impotriva acestui abuz asupra cetatenilor pe care ii reprezinta!”, a declarat consilierul local Marius Arcaleanu.

Liberalul si-a nuantat pozitia forma pe acest subiect. Astfel, el considera ca aceste scumpiri nu sunt justificate economic, iar sustinerea activitatii Aquavas s-ar putea face nu prin lasarea poverii pe umerii cetatenilor, ci printr-un mai bun management al societatii: „Am semnalat in nenumarate randuri faptul ca, cel putin la nivelul judetului Vaslui, se incearca recuperarea pierderilor incluzandu-le in facturile cetatenilor. Acum, ca problema pierderilor aproape ca s-a rezolvat, prin contorizarea individuala a scarilor de bloc, se incearca alte mijloace de rentabilizare a Aquavas. S-a ajuns la momentul in care presedintele CJ Dumitru Buzatu, cel care conduce ADI APC, ar trebui sa vina in fata cetatenilor si sa explice de ce, in ciuda reabilitarii si modernizarii sistemelor de alimentare cu apa si canalizare din municipii si orase, cheltuindu-se multi bani europeni, tarifele cresc, in loc sa scada, asa cum ar fi normal. Am observat in structura preturilor prezentata de Aquavas – ca motivare a scumpirilor preconizate – faptul ca cheltuielile cu salariile reprezinta peste jumatate din totalul cheltuielilor. Si a asta pentru ca cei din conducerea societatii au niste salarii enorme: de exemplu, directorul general castiga lunar peste 200 de milioane (20.000 lei, n.r.), iar un membru al Consiliului de Administratie, fost prefect PSD, castiga, pe langa pensia proprie, alti 4.000 de lei. Solutiile sunt in alta parte, si anume in managementul societatii, nu in scumpiri de tarife! De aceea, repet apelul meu catre primari si factorii de decizie de la nivelul oraselor si al judetului, sa nu voteze aceste scumpiri, pentru ca nu sunt fundamentate pe baze reale!”, a explicat Marius Arcaleanu.

“Trag acest semnal de alarma si anunt ca noi, consilierii liberali, nu ne vom opri aici, pentru ca ceea ce se intampla la aceasta societate, Aquavas SA, nu este in regula!”, a adaugat acesta.

Sursa: http://www.monitoruldevaslui.ro/2019/07/marius-arcaleanu-pnl-apel-catre-primarii-psd-din-judet-nu-votati-scumpirea-apei.html

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.