Creştere cu o treime a numărului situaţiilor de urgenţă în primele şase luni ale anului la Vaslui

0

/ 10 iul 2019 / 14:37

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Podul Înalt” al Judeţului (ISU) Vaslui au intervenit în primele şase luni ale anului la un număr de 3.340 de situaţii de urgenţă, cu 35% mai multe faţă de perioada similară a anului trecut, au anunţat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, reprezentanţii instituţiei.

Loading...

Potrivit raportului prezentat de conducerea ISU Vaslui, cea mai mare pondere din totalul situaţiilor de urgenţă o deţin intervenţiile pentru acordarea primului ajutor calificat.

“Cea mai mare creştere, de 157 la sută se înregistrează la numărul incendiilor de vegetaţie uscată, la asistenţa medicală de urgenţă se înregistrează o creştere a numărului de cazuri cu 38 la sută faţă de primele şase luni ale anului trecut, iar la asigurarea asistenţei persoanelor s-a semnalat o creştere a intervenţiilor cu 26 la sută. În ceea ce priveşte intervenţiile la incendii, descarcerări, salvări de animale şi asigurare zonă probabilă de producere a unie situaţii de urgenţă, s-au înregistrat scăderi”, se arată în raportul ISU Vaslui.

În primul semestru al acestui an, pe timpul intervenţiei la situaţii de urgenţă au fost salvate 19 persoane. În urma incendiilor înregistrate în perioada menţionată, au decedat cinci persoane, iar două au fost rănite. Cele mai multe decese s-au înregistrat în rândul persoanelor cu vârsta de peste 60 de ani.

Reprezentanţii ISU Vaslui au atras atenţia cu privire la defectarea frecventă a ambulanţelor, atât din cauza vechimii acestora, cât şi a drumurilor proaste. În perioada analizată, timpul scoaterii din funcţiune a celor patru ambulanţe de tip B2 şi 1C1 a fost de 106 zile. Conducerea ISU a anunţat că instituţia a fost dotată recent cu o ambulanţă şi că o altă autospecială urmează să fie primită.

10 iul, 14:29

Sursa: https://www.dcnews.ro/crestere-cu-o-treime-a-numarului-situatiilor-de-urgenta-in-primele-sase-luni-ale-anului-la-vaslui_671374.html

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.