Firmele vasluiene cu datorii mai mari de 1 milion de lei vor beneficia de facilitãti fiscale

0

FACILITÃTI… Tot mai multe voci din mediul privat sustin adoptarea unor metode de ajutorare a firmelor cu datorii. Asta, în conditiile în care 15% dintre contribuabilii activi înregistrati fiscal în România, adicã 251.000 de entitãti publice si private, care angreneazã aproximativ 500.000 angajati, datorau aproximativ 29,6 miliarde lei cãtre buget, la finalul anului trecut.

În primele 4 luni din 2019 s-a recuperat doar aproximativ 2% din totalul acestor creante, existã douã categorii de facilitãti pentru a creste gradul de colectare a creantelor: restructurarea obligatiilor bugetare restante la 31 decembrie 2018 pentru debitorii cu datorii mai mari de un milion de lei; anularea dobânzilor, penalitãtilor si majorãrilor de întârziere datorate de cei care achitã obligatiile bugetare principale pânã la 30 noiembrie 2019, pentru datoriile mai mici de un milion de lei, sau mai mari de un milion de lei, dacã nu se încadreazã la restructurare. “Obiectivele ANAF vor fi îndeplinite prin o serie de actiuni si mãsuri concrete, iar primii pasi vor fi fãcuti odatã cu reducerea numãrului de formulare si a frecventei de depunere a declaratiilor fiscale pentru persoanele juridice, concomitent cu facilitarea depunerii electronice a acestora. De asemenea, bunii plãtitori vor beneficia de facilitãti la plata obligatiilor fiscale. În ceea ce priveste procedurile de esalonare la platã, ANAF are în vedere simplificarea procedurilor, precum si reglementarea restructurãrii obligatiilor bugetare restante. Vom implementa un sistem de supraveghere a debitorilor de cãtre organele fiscale, cu privire la respectarea planului de restructurare fiscalã”, spun oficialii ANAF, mesaj care a ajuns si la întreprinzãtorii privati din judetul Vaslui. Finantele vor cãuta armonizarea riscurilor identificate la nivelul activitãtii de administrare fiscalã, al activitãtii de inspectie fiscalã, respectiv al activitãtii antifraudei fiscale cu scopul creãrii unui profil unic de risc al contribuabilului, care va sta la baza directiilor de actiune ale fiecãrei structuri din cadrul ANAF.

Loading...

Contribuabilii persoane juridice sunt asteptati la sediile Finantelor Vaslui

La nivelul judetului Vaslui, contribuabilii persoane juridice sunt invitati la sediile ANAF, în aceastã perioadã, pentru a fi informati cu privire la schemele de ajutor de stat. „Aplicarea acestei scheme de ajutor de stat urmãreste stimularea cresterii economice prin realizarea de investitii, iar modificãrile survenite au clarificat notiuni si au simplificat proceduri de acordare, vizând ca efect cresterea ponderii cererilor admise si, implicit, a numãrului investitiilor de înaltã tehnologie, pentru realizarea produselor cu valoare adãugatã mare”, sustine directorul AJFP Vaslui, Nelu Sava. Biroul Ajutor de Stat, Practici Neloiale si Preturi Reglementate din cadrul Directiei Generale Regionale a Finantelor Publice Iasi va fi punct de informare localã permanentã pentru toti operatorii economici din judetul Vaslui care doresc sã acceseze aceastã schemã de ajutor de stat. Programul sesiunilor de instruire, organizate la nivelul structurilor judetene din raza de competentã a DGRFP Iasi, a operatorilor economici interesati în accesarea ajutoarelor de stat acordate în baza H.G. nr. 807/2014, cu modificãrile si completãrile ulterioare, pentru luna iulie 2019 este urmãtorul: sediul AJFP Vaslui, 12 iulie 2019, ora 10.00, sediul SFM Bârlad, 24 iulie 2019, ora 10.00.

Sursa: http://www.vremeanoua.ro/firmele-vasluiene-cu-datorii-mai-mari-de-1-milion-de-lei-vor-beneficia-de-facilitati-fiscale

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.