Vești bune din agricultură: producția de grâu a județului, neașteptat de mare

0

8 iulie 2019

Fermierii din județul Vaslui au declanșat, în aceste zile, campania agricolă de recoltat cereale. Conform datelor Direcției pentru Agricultură a Județului (DAJ) Vaslui, au fost treierate 591 hectare de orz, dintr-un program total de 4.851 hectare, iar catitatea medie obținută este de 4.622 kilograme/hectar. La cultura de rapiță au fost recoltate 1.402 hectare, dintr-un program de 12.193 hectare, cu o producție medie realizată de 1.836 hectare/hectar. De asemenea, agricultorii vasluieni au demarat și treieratul grâului. Dintr-un program de 61.744 hectare au fost secerate 731 hectare, cu producție medie de 4.813 kilograme/hectar.

Loading...

În prezent, în județul Vaslui sunt înregistrate spații de depozitare pentru o cantitate totală de 543.000 tone de cereale. În cele 27 silozuri existente se pot stoca 194.000 tone de cereale, iar în cele 121 magazii se pot depozita 350.000 tone de cereale.

„Noi trebuie să comunicăm în fiecare zi la Ministerul Agriculturii suprafețele recoltate și producțiile obținute. Ne bucurăm că au încetat ploile și avem temperaturi ridicate, iar fermierii au condiții bune pentru recoltare. Acum fermierii au unde să își depoziteze producția și să văndă atunci cănd au prețuri mai bune. Din observațiile pe care le-am avut în teren se prefigurează un an agricol bun, chiar dacă din toamna anului trecut a fost secetă și culturile nu au înfrățit la timp. Datorită precipitațiilor, culturile au recuperat din vegetație în primăvară”, a spus Gigel Crudu, directorul DAJ Vaslui.

În ceea ce privește culturile semănate în această primăvară, vegetația este bună datorită rezervelor de apă din sol și a temperaturilor ridicate.

Sursa: http://estnews.ro/2019/07/08/vesti-bune-din-agricultura-productia-de-grau-neasteptat-de-mare/

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.